Ulaşım

Mercedes Formula E macerasına 2018’de başlamayı planlıyor

Mercedes Formula E macerasına 2018’de başlamayı planlıyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

mercedes formula eMercedes Formula E şampiyonasına katılma konusundaki isteğini daha önce belli etmişti.. Alman otomotiv devinden yapılan açıklamada, şirketin elektrikli otomobil yarışı şampiyonasının 2018’de başlayacak beşinci sezonu için yer ayırttığı belirtildi. 2018’de Formula E şampiyonasına katılan takım sayısı 10’dan 12’ye yükselecek. Formula E’de yeni sezonun startı ise birkaç gün içinde Hong Kong’da düzenlenecek yarışta verilecek.

2014’te düzenlenmeye başlayan Formula E, zamanında başka motor sporları turnuvalarında da isim yapmış pilotları dünyanın önemli şehirlerinde kurulan sokak pistlerinde yarıştırıyor. Turnuva kısa süre içinde Renault, Jaguar, BMW, Citroën, Audi ve Faraday Future gibi otomotiv sektörünün büyük isimlerinin dikkatini çekmeyi başardı. Söz konusu şirketler şampiyonada doğrudan kendi takımlarıyla ya da ortaklıklarla boy göstermek için gerekli adımları atmış durumda. Bu listeye yakında Nissan ve Porsche gibi şirketlerin de eklenebileceği söyleniyor.

Mercedes’in sahneye çıkması ise şampiyonaya bambaşka bir hava kazandırabilir. Şirket, motor sporlarının doğuşundan bu yana düzenlenen turnuvalara katılıyor. Son zamanların en başarılı Formula 1 takımının da sahibi konumunda olan Mercedes, hem sürücüler hem de markalar klasmanında son iki yılda şampiyonluğu elde etmişti.

Mercedes Formula E ile elektrikli araçlara verdiği önemi bir kez daha gösteriyor

Formula E’ye katılan diğer pek çok şirket için olduğu gibi, Mercedes için de elektrikli otomobiller gelecek planlarında önemli bir yer tutuyor. Formula E, Mercedes’e elektrikli otomobiller konusundaki ciddiyetini göstermesi için bir fırsat sağlıyor. Buna ek olarak, elektrikli otomobillerin ekstrem koşullardaki dayanıklılığını ve performansını görmek için de Formula E uygun bir sahne niteliği taşıyor.

Mercedes’in kararı Formula E cephesinde de sevinçle karşılandı. Şampiyonanın CEO’su Alejandro Agag, beşinci sezon için iki giriş hakkından birini rezerve etmekten dolayı mutlu olduklarını belirtti. Agag, Formula E’nin otomobil üreticileri için yollara çıkaracakları teknolojileri geliştirmek ve test etmekte kullanacakları bir sahne olmasını istediklerini ve Mercedes gibi bir devin katılımının da bu amaca ulaşma konusunda kendilerine yardımcı olacağını sözlerine ekledi.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

Grundig 75 GQ 700A 75\" 190 Ekran 4K Ultra HD Google Smart  QLED TV
Grundig 75 GQ 700A 75\" 190 Ekran 4K Ultra HD Google Smart  QLED TV
Satın Al
MSI CYBORG 15 A13UC-2087XTR Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX3050 Freedos 15.6\" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar
MSI CYBORG 15 A13UC-2087XTR Intel Core i5 13420H 16GB 512GB SSD RTX3050 Freedos 15.6\" FHD 144Hz Taşınabilir Bilgisayar
Satın Al
Samsung Windfree Premium AR60F12C1KW/SK A++ 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima
Samsung Windfree Premium AR60F12C1KW/SK A++ 12000 Btu Inverter Duvar Tipi Klima
Satın Al
Arçelik 9120 Dmx 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi
Arçelik 9120 Dmx 1200 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi
Satın Al
Beko 970471 MB Üstten Donduruculu Buzdolabı
Beko 970471 MB Üstten Donduruculu Buzdolabı
Satın Al
Duracell 18W Araç Şarj Aleti Çakmaklık Type-C PD + USB-A – Çift Çıkışlı Hızlı Şarj Cihazı
Duracell 18W Araç Şarj Aleti Çakmaklık Type-C PD + USB-A – Çift Çıkışlı Hızlı Şarj Cihazı
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl