ManşetlerUlaşım

Mercedes en yeni elektrikli otomobilinde SUV ve ultra lüks deneyimini bir arada sunuyor

mercedes EQS 680 SUV Maybach

Lüks otomobil denince akla gelen ilk markalardan biri olan Mercedes, bu iddiasını elektrikli araçlarda da sürdürüyor. Hatta şirket son hamlesiyle çıtayı biraz daha yukarıya çekiyor. Mercedes EQS 680 SUV Maybach ile elektrikli otomobil ve SUV deneyimini en üst düzey lüksle birleştiriyor.

Maybach markasını daha “çevre dostu” bir hâle getiren yeni otomobil, markadan beklenen her şeyi karşılıyor gibi görünüyor. İkili rengiyle dikkat çeken otomobilde mini bir buzdolabı bile mevcut. Hatta arka koltukta şampanya kadehi koymayı sağlayacak yerler de bulunuyor. SUV otomobillerde normalde 5 ila 7 oturma yeri olsa da, EQS 680 SUV Maybach’ta sadece 4 oturma yeri bulunuyor.

Otomobilde 484 kW güç üretebilen çift motor bulunuyor. Saatte 210 kilometre hıza ulaşabilen EQS 680 SUV Maybach, saatte 100 kilometre hıza 4.4 saniyede çıkıyor. 200kW DC hızlı şarj desteği bulunan otomobil, tek bir şarjla 600 kilometre yol katedebiliyor.

mercedes EQS 680 SUV Maybach

Mercedes EQS 680 SUV Maybach için ne kadar ödemek gerekiyor?

Mercedes EQS 680 SUV Maybach için henüz bir fiyat bilgisi paylaşılmış değil. Şirket EQS SUV modelini ABD’de 104 bin 400 dolar karşılığında satıyor. Maybach GLS’nin başlangıç fiyatı ise 175 bin dolar. Dolayısıyla yeni elektrikli otomobilin 200 bin doların üstünde bir fiyat karşılığında satılması sürpriz olmayacaktır. EQS 680 SUV Maybach’ın ne zaman yollara çıkacağı konusunda da şimdilik bilgi verilmedi.

mercedes EQS 680 SUV Maybach
İLGİLİ HABERLER