Ulaşım

Mercedes’ten yeni elektrikli otomobili için ilk paylaşım

mercedes eqa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mercedes EQA adını verdiği elektrikli otomobil konseptini 2018’de sergilemişti. Şirket, şimdi de EQA’nın üretime hazır hâlini gösteren bir fotoğraf paylaştı. Yeni EQA, görsel açıdan 2018’de sergilenen ilk konsepte fazlasıyla benziyor.

EQA’nın yeni versiyonu, görsel açıdan 2021 model Mercedes GLA serisinin “elektrikli ikizi” olarak tanımlanabilir. En azından iki otomobilin yan profillerinin fazlasıyla benzemesi dikkat çekiyor. Mercedes’in paylaşımında otomobilin teknik özelliklerine dair pek fazla detay sunulmuyor. Şirket sadece macera severler için “off-road” özellikleri vadetmekle yetiniyor. Otomobilin resmi tanıtımının 2020’de yapılması bekleniyor.

Tasarım, gerçekten küçük bir elektrikli Mercedes görmek isteyenleri biraz hayal kırıklığına uğratabilir. Ancak bütçesi EQC‘ye uygun olmayanlar için de EQA’nın ortaya çıkışı sevindirici bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

Mercedes EQA GLA’nın çizgisini sürdürecek

GLA serisi, Mercedes’in Kuzey Amerika’daki en uygun fiyatlı modelleri arasında yer alıyor. Bu otomobilin elektrikli versiyonu olarak tanımlanan EQA’nın da aynı çizgiyi koruması muhtemel görünüyor.

Mercedes, EQC’nin ABD’deki başlangıç fiyatını 67 bin 900 olarak belirlemişti. EQA’nın da bundan biraz daha düşük bir fiyata sahip olacağı şimdiden rahatlıkla söylenebilir. Yine de, kesin detayları görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER