Ulaşım

Daimler uzun menzile sahip elektrikli Mercedes’i ekim ayında tanıtacak

mercedes elektrikli otomobilTesla, yıllar sürse de, elektrikli otomobil konseptini ana akıma yerleştirmeyi başarmış gibi gözüküyor. Elon Musk’ın CEO’su olduğu şirketin yeni otomobili Model 3’e gösterilen yoğun ilgi, otomotiv sektörünün önemli oyuncularının elektrikli otomobil pazarına girişini hızlandırmışa benziyor. Mercedes-Benz de söz konusu üreticiler arasında yer alıyor. Alman otomobil üreticisinin çatı şirketi Daimler, Mercedes elektrikli otomobil prototipini önümüzdeki ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtacağını açıkladı.

Gazetecilerle bir araya gelen Daimler’in geliştirme şefi Thomas Weber, otomobilin temel yapısının hazır olduğunu ve ekiplerin yol testleriyle ulaşılan sonuçlar üzerindeki çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Mercedes’in elektrikli otomobil pazarında Tesla ile rekabet edebilmesi için menzil sorununu çözmesi gerekiyor. Menzil sorunu, elektrikli otomobillerin ve batarya üreticilerinin karşılaştığı problemler arasında öne çıkıyor. Weber, Mercedes prototipinin 500 kilometre yol katedebileceğini dile getirdi. Bu mesafe, Tesla Model X’in 320 ila 400 kilometrelik menzilinin kayda değer ölçüde üstüne çıkıyor.

Mercedes elektrikli otomobil çalışmaları konusunda başka bilgi paylaşmadı. Otomobilin ne zaman bayilere geleceği gibi detaylara değinmeyen Weber, otomobilin 2020 öncesinde yollara çıkmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Daimler yöneticisi, yılda 100 binden fazla elektrikli otomobil satmayı istediklerini belirtti. Hangi Mercedes modellerinin elektrikli motor seçeneği sunacağı da şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER