Teknoloji

Mercedes E Serisi için Webex desteği

mercedes e serisi

Mercedes E Serisi otomobillerinin yeni kabin tasarımını ve havalı gösterge panelini bir süre önce gözler önüne çıkarmıştı. Şirket şimdi de MWC 2023 kapsamında E Serisi için Cisco ile gerçekleştirdiği iş birliğinin duyurusunu yaptı.

Bu iş birliği ile E Serisi otomobillerde Cisco’nun Webex platformuna ulaşmak ve çevrimiçi ortamda toplantılara katılmak mümkün hâle gelecek. Webex AI ses özellikleri de Mercedes ve Cisco anlaşmasının getirdikleri arasında yer alıyor.

Konuyla ilgili olarak iki şirket tarafından yapılan basın açıklamasında “Bu iş birliği insanların otomobillerinde işlerini güvenli, emniyetli ve konforlu şekilde yapmasını sağlayacak” ifadesi kullanıldı.

Webex’in akıllı ses teknolojisi sayesinde otomobilde gerçekleştirilen görüşmelerde sınıfının en iyi gürültü engelleme deneyiminin sunulacağı belirtilirken, otomobil seyir hâlindeyken görüntülü görüşmelere izin verilmeyeceğinin altı çizildi. Otomobilde bir video toplantıya katılmak için aracı park etmek gerekiyor. Buna ek olarak, yapay zekâ destekli altyazı, içerik paylaşımı ve emoji ile reaksiyon için de otomobilin seyir hâlinde olmaması zorunlu tutuluyor.

Bu iş birliği çerçevesinde Mercedes Benz Car App Store’da Webex uygulamasını bulmak mümkün olacak. Yerleşik Wi-Fi ve hücresel veri desteği sayesinde telefon olmadan da toplantılara katılım sağlanabilecek.

Yeni Mercedes E Serisi otomobiller ilkbaharda satışa sunulacak

Mercedes E Serisi otomobiller için sunulan Webex desteği, Cisco ve Webex’in otomobillerle ilk buluşması değil. Webex hâlihazırda Apple’ın Carplay platformunu destekliyor. Webex destekli E Serisi otomobiller 2023’ün ilkbaharında satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER