Ulaşım

Mercedes Concept EQV ile yolcu taşımacılığına elektriği getirecek

mercedes concept eqv

Tek kişilik elektrikli otomobiller, karbon ayak izini küçültmenin iyi yolları arasında bulunuyor. Ancak gerçek anlamda fark yaratmak için aynı anda çok kişiyi taşıyabilen elektrikli araçlar kullanmak gerekiyor. Mercedes Concept EQV adını verdiği minibüsüyle lüks taşımacılığı elektrikli hâle getirmek için ilk adımını atıyor. Concept EQV, Cenevre Otomobil Fuarı’nda duyuruldu.

100 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Concept EQV, tek bir şarjla 400 kilometre yol katedebiliyor. Lüks bir taşıma aracında olması gereken tüm özellikler, Concept EQV’de mevcut. Sekiz yolcu taşıyabilen Concept EQV, lüks taşımacılığın yanı sıra ailelerin kullanımı için de uygun araçlar olarak tanımlanıyor. EQV, taksi olarak kullanıma da uygun bir araç profili çiziyor.

Concept EQV’de Mercedes’in sesle kontrol edilebilen MBUX isimli bilgi ve eğlence sistemi bulunuyor. Mercedes’in sürüş destek sistemi de üretiminin başlamasının ardından otomobile entegre edilecek.

Mercedes Concept EQV için çarklar yakında dönecek

Mercedes Concept EQV şu an için üretime tam anlamıyla hazır durumda değil. Alman otomotiv devinin yaptığı çalışmaların ardından aracın üretime hazır versiyonunu eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı‘nda sergilenecek. Concept EQV’nin ne zaman yollara çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER