Ulaşım

Mercedes-Benz yüksek teknolojili golf arabası geliştirdi

mercedes-benz golfMercedes-Benz, görüntü itibarıyla spor arabalara benzeyen yüksek teknolojili bir golf arabası geliştirdi. Şirket, bundan üç yıl önce hayranlarından ve sadık müşterilerinden geleceğin golf arabasına dair fikirlerini iletmesini istemişti. Ortaya çıkan yüksek teknolojili araç, otonom sürüş özelliğine sahip değil, ancak yine de çarpıcı yetenekler barındırıyor.

Mercedes, söz konusu aracı golf araçları tasarlayan Garia ile birlikte hazırladı. Otomobilde bulunan 10.1 inç ekran, mevcut hızı ve güç tüketimini gösteriyor. Aracın kontrol seçeneklerine de bu ekran üzerinden erişiliyor.

mercedes-benz golfEkrana dokunulduğunda spor veya ekonomik modlar arasında geçiş yapılabiliyor. Farları yakma, klimayı ve silecekleri çalıştırma gibi işlemler de bu ekran üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Hava durumu uygulamaları gibi yazılımlara erişimi bulunan ekran, aracın golf sahasındaki yerini harita üzerinde de gösteriyor. Araçta tabletin yanı sıra Hi-Fi Bluetooth hoparlör ve buzdolabı da bulunuyor.

Mercedes-Benz ve Garia aracı fuarlarda gösterecek

Mercedes gelecekte araca akıllı telefon entegrasyonu da eklemeyi planlıyor. Şu anda Birleşik Krallık’ta sergilenen bu yüksek teknoloji golf aracı, gelecek aylarda Almanya, Danimarka ve Monaco’da da meraklıların karşısına çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER