Ulaşım

Mercedes-Benz Vision EQXX tek şarjla 1000 kilometre yol gidecek

mercedes-benz vision eqxx
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mercedes-Benz, şarj başına 1000 km üzerinde menzil sunabilen bir elektrikli araç konsepti olan Vision EQXX’i ilk kez Temmuz 2021’de göstermişti. Şirket, CES 2022’de bu en yeni aracını sergiliyor. Görünüşe göre Mercedes Vision EQXX, otomotiv devinin genç ve yaşlı, yol ve spor mirasının konsept biçiminde görsel bir karışımıdır.

CES 2022’deki tanıtımı sırasında, Mercedes-Benz’in Tasarımdan Sorumlu Başkanı Gorden Wagener, bu elektrikli otomobilin yollara çıkacak versiyonunun 2022 baharında, 1000 km’lik menzil verimliliğini kanıtlayacağını duyurdu.

Peki Vision EQXX bu kadar yüksek rakamlara nasıl çıkabiliyor? Mercedes, yeni ve daha küçük boyutlu bir pil geliştirmek için Formula 1 ekibiyle birlikte çalıştı. Bu pilin daha büyük bir kapasiteye sahip olmadığını belirtelim. EQXX’teki pil 100kWh kapasiteye sahiptir, ancak bu, Mercedes EQS‘de bulacağınızdan yüzde 50 daha küçük ve yüzde 30 daha hafiftir.

mercedes-benz vision eqxx

Bunu aerodinamik biçim verilen süper düşük bir sürtünme katsayısı (0,17), yeniden tasarlanmış bir aktarma organı, verimliliğe yazılım odaklı bir yaklaşım ve ek enerji eklemek için otomobilin çatısındaki güneş panelleri ile birleştirmek, belirtilen uzun menzile ulaşmayı sağlayacaktır.

mercedes-benz vision eqxx

Aslında burada ilginizi çekecek çok şey var. İçeride kullanılan sürdürülebilir malzemeler, vegan ipek kapı kulpları veya bambu elyaf halılar da detaylardaki maddeler arasında bulunuyor. Bu arada tek parça ekrana sahip olan bilgi ve eğlence sistemini de unutmamak gerekiyor.

Ekibin bu konsepti sadece 18 ay gibi kısa bir zamanda hayata geçirmesi de gerçekten etkileyici noktalardan bir tanesi olarak nitelendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER