Ulaşım

Mercedes dünyanın ilk elektrikli kamyonunu tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

mercedes-benz urban etruckAvrupalı otomobil üreticilerinin çevre dostu araçlara olan ilgisi her geçen gün artıyor. Audi kısa süre önce 2020’ye kadar portföyüne 2020’ye kadar üç yeni elektrikli model ekleyeceğini duyurmuştu. Porsche ise Model E adını verdiği elektrikli otomobilin geliştirme süreci için 400 kişiyi istihdam edeceğini açıklamıştı. Daimler ise bu ilginin sadece tüketici kanadıyla sınırlı olmadığını Mercedes-Benz Urban eTruck ile ortaya koydu. Mercedes’in yeni aracı “Dünyanın ilk elektrikli kamyonu” unvanının da sahibi oldu.

Mercedes’in yeni kamyonu, elektrikli araçların büyük çoğunluğu gibi, klasik dizel motorlara kıyasla oldukça sessiz kalıyor. 26 ton yük taşıma kapasitesine sahip kamyon, yollara çıkacak ilk büyük elektrikli araç olacak. Tesla da geçtiğimiz hafta elektrikli kamyon üretme hedefini açıklasa da, Mercedes elini daha çabuk tutmayı başarmış gibi gözüküyor.

Mercedes-Benz Urban eTruck 200 kilometre menzile sahip

Mercedes’in yeni kamyonu ilk etapta tam şarjla 200 kilometre yol katedebilecek. Bu mesafenin bir kamyon için oldukça düşük olduğu söylenebilir. Ancak aracın adında yer alan “Urban” (Şehir) kelimesi, kamyonun kullanım sahası konusunda somut fikir edinmeyi sağlıyor. Mercedes elektrikli kamyonuyla şehir içi taşımacılık için sessiz ve çevre dostu bir alternatif sunuyor.

Daimler daha önce elektrikli kamyonlar konusunda pilot bir program yürütmüş ve 4.8 ton yük taşıma kapasitesine sahip Fuso Canter E-Cell modelini Portekiz’de test etmişti. Şirketten yapılan açıklamada elektrikli kamyonların yollarda yaygın şekilde gözükmesinin 2020’li yılların başını bulacağı belirtilirken, o döneme kadar aracın menzilinin de artabileceği ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER