EğlenceUlaşım

Apple Music Uzamsal Ses desteği Mercedes ile otomobillere geliyor

mercedes apple music uzamsal ses
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni elektrikli otomobili EQE SUV‘u tanıtan Mercedes, dikkat çeken başka bir duyuru daha yaptı. Söz konusu duyuru özellikle müzik severleri daha çok ilgilendirecek türden. Mercedes Apple Music ve Universal Music Group ile hayata geçirdiği iş birliklerini duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu iş birlikleriyle “Dolby Atmos’la en iyi araç içi ses deneyiminin yaşatılması”nın hedeflendiği belirtildi. Universal Music Group ile yapılan anlaşma, grup bünyesindeki müzisyen ve sanatçıların şarkılarının son mikslerini yaparken seslerin bir Mercedes otomobilin içinde nasıl duyulduğu doğrultusunda onay vermesini mümkün kılacak. Şarkılara “Bir Mercedes’te onaylandı” mührünün vurulacağını belirten şirket, bunun “Sesin Altın Standardı” anlamına geleceğinin altını çizdi.

Apple ile yapılan iş birliği ise Mercedes’in otomobillerini Apple Music’in Uzamsal Ses desteğini kendi markasını taşımayan bir ürün içinde ilk kez sunacağı anlamına geliyor. Şimdiye kadar Uzamsal Ses desteği sadece AirPods 3, AirPods Pro ve AirPods Max ile deneyimlenebiliyordu.

Apple Music Uzamsal Ses desteğine uygun Mercedes modelleri arasında Maybach, S-Class, EQE, EQE SUV, EQS ve EQS SUV bulunuyor. Opsiyonel sunulan Burnmester High-End 4D ve 3D ses sistemlerinin mevcut olduğu otomobillerde de bu destekten faydalanılabilecek. Tabii ki, bu destekten faydalanabilmek için Apple Music abonesi olmak da gerekiyor.

Mercedes Apple Music Uzamsal Ses desteğini yukarıda bahsettiğimiz otomobillere ve opsiyonel olarak sunulan ses sistemlerine vakit kaybetmeden getirecek. Şirket mevcut modellere yazılım güncellemesiyle Apple Music Uzamsal Ses desteğini ulaştıracak.

İLGİLİ HABERLER