Ulaşım

Mercedes 1 milyondan fazla otomobili geri çağırdı

mercedes

Mercedes, otomobillerin acil durum sistemlerinin güvenilirliğinin önemini sağlam bir dersle anlamışa benziyor. Car and Driver ve The Verge sitelerinin haberine göre, Mercedes’in ABD ofisi 2016 ile 2021 model 1.3 milyon otomobili geri çağırdı. Bu kararın sebebi ise otomobillerin eCall acil durum arama sistemlerinde bulunan bir hata. Kararın ABD’de satılan otomobilleri kapsadığını hatırlatmakta fayda var.

Yazılımdaki bir hatanın otomobilin yerini ilkyardım ekiplerine doğru biçimde bildirilmesini engellediği belirtildi. Bu hatanın çarpışma sırasında güç kaynağının düşmesi durumunda yaşandığı ifade edilirken, söz konusu hatanın hayat kurtaracak müdahaleleri geciktirebileceği hatırlatıldı.

Söz konusu sorun, Mercedes’in portföyünün önemli bir kısmını etkiliyor. A Serisi’nden amiral gemisi S Serisi’ne kadar uzanan bir yelpazedeki araçlarda bu sorunun görüldüğü belirtildi. Mercedes’in ilkyardım ekiplerinin yanlış yerlere yönlendirildiği bazı örnek olayları incelediği açıklandı.

Mercedes, resmi geri çağırma sürecini 6 Nisan itibarıyla başlatacak. Şirket sorunun çözümü için uzaktan yazılım güncellemesi yapmayı veya araç sahiplerini yetkili servislere davet etmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER