Manşetler

Memorado: Günlük beyin jimnastiğinizi telefondan yapın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

memorado-001

Akıllı telefonların insan hayatından büyük yük aldığı yadsınamaz bir gerçek. Bu cihazların günlük hayattaki rolünün artması nedeniyle insanların akıllarını daha az kullandığı söylense de, akıllı telefonlar kapsamlı zihni alıştırma imkanını da sunuyor. Geliştirilen özel uygulamalar sayesinde beyin kaslarını güçlendirmek mümkün hâle geliyor. Söz konusu uygulamalar arasında en kapsamlı olanlardan birisi de Memorado.

memorado-002

Memorado başlatıldığında kullanıcıları “Güçlü Beyin. Güçlü Hayat.” mottosu karşılıyor. Beyin jimnastiği konusunda bilimsel açıklamaları paylaşan Memorado, kullanıcıların uygulamadan beklentilerini ölçmek için çeşitli sorular soruyor ve alınan cevaplardan hareketle egzersiz programını kişiselleştiriyor.

memorado-003

Kişiselleştirmenin ardından Memorado, üç aşamadan oluşan ilk egzersiz paketini kullanıcılara sunuyor. Egzersizlerde kullanıcıların konsantrasyonlarının, planlama yeteneklerinin ve görsel bilgiyi öğrenme yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

memorado-004

Memorado, egzersiz sonlarında kullanıcılarına egzersiz yapmanın erdemlerinden bahseden küçük bilgi kırıntıları sunmayı ihmal etmiyor. Uygulama zihnin farklı alanlarını geliştirmek adına farklı egzersiz formatlarından faydalanıyor. Ancak bu formatların tamamına erişmek ise mümkün değil. Memorado’nun tüm egzersiz formatlarından faydalanmak için uygulamanın Premium paketini aktive etmek gerekiyor. Premium paketin aktivasyon bedeliyse süreye bağlı olarak 8,49 TL ila 129,99 TL arasında değişiyor.

memorado-005

Memorado’nun eğitim çalışmalarında insan beyninin farklı alanlarının gelişimine odaklanılıyor. Mantık ve matematik gibi alanlar da bu egzersizler esnasında boş geçilmiyor. Egzersizlerin hem sayıca çeşitli olması hem de zevkli bir yapıda olmaları Memorado’nun cazibesini artırıyor.

memorado-006

Memorado türünün ilk örneği değil. Elevate gibi uygulamalar daha önce Apple’ın “En İyiler” listesine girmiş ve “beyin jimnastiği” konseptinin popülarite kazanmasını sağlamıştı. Memorado da bu popülaritenin büyümesine katkıda bulunacağa benziyor. Desteklediği diller arasında Türkçenin de olması Memorado’nun değerini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER