DosyaManşetler

Memoji nedir, nasıl yapılır, nasıl kullanılır? – Video

ios 12 memoji nasıl yapılır

iOS 12 geçtiğimiz haziran ayının başında düzenlenen Apple’ın geleneksel geliştirici etkinliği WWDC 2018’de ilk kez gösterilmişti. O zaman dikkat çeken, Apple’ın da en fazla öne çıkardığı özelliklerin başında Memoji bulunuyordu. Geçen yıl iPhone X ile birlikte tanıştığımız Animoji’yi temel alan Memoji, kendi animasyon karakterinizi oluşturmanıza olanak sağlıyor.

iOS 13’ün gelişiyle birlikte Mesajlar içerisinde Memoji simgelerini profil resmi gibi kullanma imkanı da sunulmaya başlandı. Bu durum da Memoji yapımını daha popüler hâle getirdi. Mesajlar uygulamasında üç nokta simgesine tıklatıp menüyü açtıktan sonra Adı ve Fotoğrafı Düzenle seçeneğini takip edin. Sonrasında açılan sayfada bulunan profil resminin altındaki Düzenle bağlantısına tıklatın. Burada bulunan Animoji bölümü altındaki + işaretine tıklatarak yeni bir Memoji oluşturma işlemini başlatabilirsiniz.

Samsung’un Galaxy S9 ve S9+ modellerinde de Animoji’ye benzeyen, AR Emoji adlı bir özellik bulunuyor. AR Emoji’de de kullanıcılar kendi karakterlerini oluşturabiliyor. Bu yapılırken kullanıcının ön kamera ile yakalanan görüntüsü temel alınıyor. Ancak Apple, Samsung’dan daha farklı bir yol izleyerek Memoji’de tüm işi kullanıcılara bırakıyor. Ten, saç kesimi, göz, burun ve dudak, kulak gibi tüm yüz ayrıntılarını, aynı zamanda şapka veya başlık gibi aksesuarları kendiniz belirleyerek size benzeyen bir karakter oluşturabilirsiniz.

ios 12 memojiMemoji, Animoji dahilinde sunulan bir özellik. Yani şu anda sadece iOS 12 beta yüklü iPhone X’larda kullanılabiliyor. Sonbaharda iOS 12’nin final sürümü yayınlandığında bu modellerin tümüne sunulmuş olacak. Tabii ki, sonbaharda gelecek iPhone X’un halefi veya haleflerinde de Memoji’nin kullanılabilir olacağını düşünüyoruz.

Kendi Memoji karakterinizi oluşturmak için işe Mesajlar uygulamasından başlamalısınız. Mesajlar uygulaması içinde mevcut veya yeni bir iMessage oturumu başlatın. Daha sonra iMessage uygulamalarını açarak Animoji’yi seçin. Animoji’nin ister daraltılmış, ister genişletilmiş görünümünü açın, burada altında “Yeni Emoji” ibaresi bulunan artı ikonunu göreceksiniz. Buna dokunarak kendi Memoji karakterinizi oluşturmaya başlayın.

ios 12 memojiAçılan sayfanın en üst kısmında Memoji karakterinin ön izlemesini anlık olarak görebilirsiniz. Üstelik bu karakter sizin yüz ve kafa hareketlerinize de ayak uyduruyor. Bu da deneyimi daha da gerçekçi kılıyor. Öncelikle işe Ten rengini seçerek başlayın. Eğer yüzünüzde çiller varsa, bunları da ekleyebilirsiniz. Sonra sıra saç kesimine geliyor. Epey fazla sayıda saç kesimi seçeneği var, ancak kendi saç stilimize uygun bir seçenek bulamadık. Bu nedenle en yakınıyla yetinmeye çalıştık. Apple’ın burada seçenekleri artırması gerekiyor. Kafa Şekli bölümünde ise yaşa bağlı üç temel seçenek var, en yaşlısında kırışıklık doğal olarak daha fazla oluyor. Çene bölümünde yeteri kadar seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Aynısı Göz için de geçerli. Göz stilini belirledikten sonra sırasıyla Kaş, Burun ve Dudak, Kulak, Yüz Tüyleri gibi unsurları belirleyebiliriz.

ios 12 memojiTen, saç kesimi, göz, kaş, dudak, yüz tüyleri gibi unsurlarda renk seçimi yapabilirsiniz. Üstelik Apple, ana renk seçimini yaptıktan sonra tonlamalarda da oynama yapmanıza izin veriyor. Böylelikle Memoji’nin size benzeme ihtimali biraz daha artıyor.

Gözlük, şapka, başlık gibi aksesuarlarla da Memoji’nizi biraz daha özelleştirme imkanınız bulunuyor. Doğrusu, oluşturduğumuz Memoji, başında şapkasıyla bize daha fazla benzedi.

Memoji oluşturma işlemini tamamladığınıza ikna olduktan sonra sağ üst köşede bulunan Bitti düğmesine tıklatarak işlemi sonlandırabilirsiniz. Sonra da oluşturduğunuz Memoji karakterini seçip, hemen alt köşesinde yer alan kırmızı renkli kayıt düğmesine dokunarak kayda başlayabilirsiniz. Ya da Animoji karakterlerinde var olan paylaşım yöntemlerini kullanarak Memoji’nizi sabit bir görüntü veya diğer biçimlerde iMessage içinde paylaşabilirsiniz. Oluşturduğunuz sesli ve görüntülü Memoji animasyonlarını video olarak da kaydedebilirsiniz.

Oluşturduğunuz Memoji karakterini daha sonra düzenleme, çoğaltma ve silme imkanınız bulunuyor. Aynı zamanda birden fazla karakter de oluşturabilirsiniz.

iPhone X gibi gelişmiş bir yüz tanıma sistemine sahip olan telefonda Memoji’nin algoritmaları ve yapay zekâyı daha fazla biçimde kullanmasını beklerdik. Şu anda Apple Memoji oluşturma işlemini tamamen kullanıcının kontrolüne bırakmış, elle gerçekleştirilen bir deneyim sunmuş. Ancak gelecek sürümlerde işin için görüntü yakalama ve otomatik algoritmaların daha fazla biçimde gireceğini düşünüyoruz. Aynı zamanda Apple, elle ayarlama yapmak isteyenler için seçenekleri de artıracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER