Manşetler

Mekan incelemeleriyle desteklenen Google+ Yerel açıldı – Video

Google’ın sosyal ağı Google+ üzerinde yaptığı son güncellemeyle birlikte Yerel bölümü de servise eklenmiş oldu. Adından da anlayacağınız üzere Yerel bölümü sayesinde Google+ kullanıcıları yakınlarında yer alan ve insanlar tarafından tavsiye edilen müze, kafe, bar, restoran, otel, eğlence yerleri ve bunun gibi mekanları listeleyebiliyor, ayrıca mekan araması da yapabiliyor.

Google’ın Eylül 2011’de satın aldığı Zagat adlı restoran puanlama şirketi de bu servisin önemli unsurlarından bir tanesini oluşturuyor. Zagat servisi altında insanların yaptığı incelemeler Google+ Yerel servisi üzerinde listelenen mekanların özel sayfalarında görüntülenebiliyor. Zagat’ın beş yıldız tabanlı sistemi yerine 30 puan üzerinden yeni bir notlama sistemi geliştirilmiş. Ayrıca Google+ çevrelerinizdeki arkadaşların yorumları da öne çıkarılıyor.

Google+ profilinize girerseniz soldaki navigasyon bandının altında Yerel şeklinde yeni bir sekmenin geldiğini göreceksiniz. Buna tıkladığınızda açılan sayfada bulunduğunuz yere göre tavsiyeler sunuluyor. İstanbul’da olduğumuz için dolayısıyla burasıyla ilgili mekan tavsiyeleri listelendi. İstanbul Modern Sanat Müzesi, Kız Kulesi, Hamdi Restaurant gibi Yerel sayfasında karşımıza çıkan ilk tavsiyeler oldu. Türkiye’deki mekan yorumları ve incelemeleri Zagat’tan çok Google’ın kendi altyapısı ve internetteki diğer mekan inceleme sitelerinden derlenen bilgilerle oluşturulmuş, bunu da belirtelim.

Google, Google+ iOS ve Android uygulamalarının çok yakında bu işlevi kazanacağına dikkat çekti. Yeni özellikle ilgili detayları aşağıdaki videolarda bulabilirsiniz.

İlgili – Google Blog

İLGİLİ HABERLER