Teknoloji

Meizu Xiaomi Mi Mix benzeri bir telefon hazırlıyor

meizu

meizuMeizu, Xiaomi’nin Mi Mix ile gerçekleştirdiği etkileyici çalışmanın bir benzerini yapmayı planlıyor. Çin’in sosyal ağı Weibo’da yapılan bir paylaşıma eşlik eden birkaç görsel, şirketten çıkacak yeni bir konsepti işaret ediyor. Bu konsept tasarımda neredeyse hiç ekran çerçevesi taşımayan bir cihaz görüyoruz. Ekranın etrafını sadece kenar profilinden kaynaklanan çok ince bir çerçeve çevreliyor.

Normalde akıllı telefonların ön tarafında gördüğümüz sensörler, ana ekran tuşu ve ön kamera için herhangi bir kesinti yapılmamış. Bunların işlevleri, tıpkı Mi Mix’te olduğu gibi piezoelektrik sürücüye bırakılmış. Ayrıca Qualcomm’un da elinde ultrasonik parmak izi okuyucusu hazır bulunuyor, böylelikle ekranın altına parmak izi okuyucusu yerleştirmek de mümkün. Ne var ki, Çinli şirketin henüz ekran altına bir kamera yerleştirmeyi sağlayacak bir teknolojiye sahip olduğunu düşünmüyoruz.

Meizu telefonu 24 Aralıkta tanıtılabilir

Sızan fotoğraflara eklenecek herhangi bir ayrıntı yok. Sadece üstünde şirketin markasını taşıyan bir slayt sayfası 24 Aralık gibi ilginç bir tarihte “beklenmeyen bir şeyin gelmekte olduğunu” söylüyor. Tarihin ilginçliği hem cumartesi gününe denk gelmesi hem de batıdaki ülkelerde Noel tatilinden bir gün öncesine denk gelmesi. Bununla birlikte hakkında konuştuğumuz markanın bir Çin markası olduğunu ve Çin’de Noel’in resmi bir tatil olmadığını söylemek gerekiyor.

Şu an için sadece sizi aşağıdaki görüntülerle baş başa bırakabiliriz. Akıllı telefonlarda çerçevesiz tasarımlar giderek daha fazla ilgi çekmeye başlıyor. Siz bu tarz tasarımlardan hoşlanıyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER