Teknoloji

Meizu Pro 7 ve Pro 7 Plus çift ekran ve kamerayla resmiyet kazandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu pro 7

Meizu’nun iki ekranlı bir akıllı telefon çıkaracağına dair haberler bir süredir ortalıkta dolaşıyordu. Ancak bu telefonun ikinci ekranı, LG’nin V serisi cihazlarında olduğu gibi önde değil, arkada yer alacaktı. Beklenen telefon, yanında daha büyük ekranlı bir kardeşle, üstelik arkada da bir yerine iki kamerayla birlikte geldi.

Meizu Pro 7 ve Pro 7 Plus modellerinin resmi duyurusu gerçekleştirildi. Her iki telefonun ekran büyüklükleri dışında hemen hemen aynı teknik özellikleri bulunuyor. MediaTek’in Helios X30 işlemcisi, USB Type-C portu, 12 megapiksel renkli sensör ve 12 megapiksel monokrom sensörün yan yana yerleştirildiği ana kamera sistemi ve 16 megapiksel ön kamera ortak özellikler arasında yer alıyor.

Her iki cihaz da Android 7.0 Nougat ile yüklü olarak geliyor. Bunun üzerinde de Meizu’nun Flyme OS 6 kullanıcı arayüzü çalışıyor. En başta da belirttiğimiz gibi, bu telefonların arkasında iki inçlik ikinci ekranlar yer alıyor. Bunlar Super AMOLED panel barındırıyor. İkinci ekran sayesinde kullanıcılar çalan şarkıyı kontrol edebiliyor, duvar kağıdı atayabiliyor ve hatta bu ekranı kameralar için bir vizör gibi kullanabiliyor. Ayrıca bildirimler, tarih ve saat gibi bilgi gösterimleri de gerçekleştiriliyor.

Farklılıklardan bahsedecek olursak, Meizu Pro 7’de 5.2 inç Full HD Super AMOLED ekran, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Meizu Pro 7 Plus ise 5.7 inç QHD Super AMOLED ekran, 6 GB RAM, 64 GB veya 128 GB dahili hafıza ve 3500 mAh kapasiteli pil gibi özellikleri barındırıyor.

Her iki telefonun en başta Çin’de satışa çıkması bekleniyor. Fiyat ve piyasaya çıkış tarihi gibi bilgiler ise şu an için gizemini koruyor.

İLGİLİ HABERLER