Manşetler

Meizu Pro 6 tanıtıldı: 10 çekirdekli işlemci, 5.2 inç ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

meizu pro 6

İleri teknoloji amiral gemisi Android telefonlar arasına katılan son ürün Meizu Pro 6 oldu. Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan Pro 6’da 5.2 inç Super AMOLED ekrana ve yekpare metal kasaya sahip telefonda oldukça ince tutulan anten şeritlerinin varlığı dikkat çekiyor. Yeni telefonunun tanıtımında kendisine rakip olarak doğrudan iPhone’u seçen Meizu, Pro 6’da iPhone’a kıyasla yüzde 48 oranında daha az plastik kullanıldığının altını çiziyor. Pro 6, Apple’ın 3D Touch’ına da 3D Press ile karşılık veriyor. Akıllı telefonda bulunan on çekirdekli MediaTek Helio X25 işlemci de, Meizu’ya göre, türünün ilk örneği olma özelliğini taşıyor.

meizu-pro-6-130416-5

Xiaomi Mi 5 ve Huawei P9, Çinli telefon üreticileri için standartları yükselten cihazlar olmuşlardı. Meizu Pro 6 da söz konusu cihazlarla doğrudan rekabet içine girebilecek bir cihaz izlenimi veriyor. Sadece 7.25 mm. kalınlığında bir kasaya sahip olan Pro 6’da kameranın herhangi bir çıkıntıya yol açmaması dikkat çekiyor. Akıllı telefonun 10 çekirdekli işlemcisine ise 4 GB RAM eşlik ediyor. Dahili hafıza konusunda kullanıcılara 32 ve 64 GB olmak üzere iki farklı seçenek sunuluyor. Akıllı telefonun arka kamerasında 21 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX230 sensör bulunuyor. Ancak bu noktada Meizu’nun tüm modülün ve lensin tasarımında incelik sağlama amacıyla bazı değişiklikler yaptığını belirtmek gerekiyor. Otomatik odaklama sistemi ve yeni görüntü işleme algoritmaları sayesinde 0.07 saniye gibi bir süre içinde odaklama yapabilen Pro 6’nın kamerasına 10-LED halka flaş eşlik ediyor. Ancak bu flaş, düşünüldüğü gibi kamera lensini çevrelemiyor. Lensin alt kısmına yerleştirilen flaş, lazer odaklama aracını çevreliyor.

meizu-pro-6-130416-3

0.2 saniyelik tanıma süresi bulunan yeni parmak izi tarayıcısı ve bir saatten kısa süre içinde Pro 6’nın boş pilini tamamen dolduran mCharge 3.0 teknolojisi, akıllı telefonda bulunan diğer yenilikler arasında yer alıyor. Meizu Prı 6, 2560 mAh kapasiteli piliyle Xiaomi ve Huawei’nin amiral gemisi telefonlarının gerisinde kalıyor. Söz konusu cihazlar da ince olsalar da, 3000 mAh kapasiteli bir pil barındırıyor. Pro 6’nın 5.2 inç ekranı 1920 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor ve cihaza iki adet nano-SIM kart girişi yapılabiliyor. Meizu, USB Type-C veri kablosunun varlığıyla da kendisine avantaj sağlayacak bir adım atmayı başarıyor.

Meizu, yeni amiral gemisi telefonunda ses kalitesiyle de fark oluşturmayı amaçlıyor. Şirket, bunun için iPhone’un ses bileşenlerini üreten şirketin imzasını taşıyan Cirrus Logic CS43L36 ses yongasını kullanıyor.

Meizu Pro 6’nın 32 GB’lık versiyonunun Çin satış fiyatı 2 bin 499 yuan (1113 TL) olarak belirlendi. 64 GB’lık versiyon içinse 2 bin 799 yuan (1227 TL) ödemek gerekiyor. Akıllı telefon siyah, gümüş ve altın renk seçenekleriyle raflarda yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER