Teknoloji

Meizu Pro 6 on çekirdekli MediaTek işlemciyle gelebilir

meizu-220316

Meizu, MWC 2016’da boy göstermese de, bu durum Çinli üreticinin özel ve baş döndürücü bir ürün üzerinde çalışmadığı anlamına gelmiyor. Şirketin yeni amiral gemisi Meizu Pro 6 henüz ete kemiğe bürünmese de, sızan fotoğraflar ve özellikler ortaya ilginç bir cihazın çıkacağını gösteriyor. Dört tarafa birden kavis yapan ekrana ek olarak, MediaTek’in on çekirdekli işlemcisinin varlığı da Pro 6’ya dair heyecanı artırıyor. On çekirdekli MediaTek işlemcinin varlığı GFXBench tarafından gerçekleştirilen benchmark testiyle doğrulanıyor.

MediaTek, Qualcomm’un ihtiyatlı tavrının aksine, cesur iddialarda ve hamlelerde bulunmasıyla tanınıyor. Sekiz çekirdekli işlemcilerin halen yeni olduğu dönemde MediaTek “gerçek sekiz çekirdek” deneyimini sunduğu iddiasıyla ortaya çıkmış ve aynı türdeki çekirdekleri birleştirdiğini belirtmişti. Qualcomm ve Samsung gibi rakipleriyse sekiz çekirdek deneyimini big.LITTLE ARM mimarisi çerçevesinde sunmuştu. MediaTek sekiz çekirdekli işlemcilerin standart haline gelmesiyle birlikte on çekirdekli işlemcilerle oyunu yeniden yükseltmeyi amaçlıyor.

meizu pro 6 benchmark

MediaTek’in duyurduğu on çekirdekli ilk işlemci olan Helio X20’yi taşıyan cihazların sevkiyatı henüz başlamasa da, şirket geçtiğimiz hafta 2.5 GHz hızında çalışabilen Helio X25’i duyurmuştu. Görünen o ki, bu işlemci sadece Meizu Pro 6’da kullanılacak. On çekirdekli işlemci isteyen diğer üreticiler, MediaTek Helio X20 ile yetinmek zorunda kalacak.

GFXBench sonuçlarına göre, Pro 6’da 10 çekirdekli Helio X25’in yanı sıra 4 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunacak. Akıllı telefonda 5.7 inç QHD ekran bulunması beklense de, benchmark sızıntısı 4.7 inç 1080p ekranı işaret ediyor. Ancak sızan fotoğraflara bakıldığında 4.7 inç ekranın test amaçlı olarak kullanılmış olması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER