Teknoloji

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition MWC 2016’da geliyor mu?

meizu pro 5 ubuntu

Popüler Çinli tüketici elektroniği şirketi Meizu, geçen yıl çıkardığı Meizu MX4 Ubuntu Edition akıllı telefon sayesinde Ubuntu kullanıcılarının kafasında belirli bir yer etmişti. Görünüşe göre, Ubuntu özellikli yeni bir Meizu akıllı telefon da geliyor. Twitter üzerinden geçilen bir mesajla bu yeni cihazın çıkışının işaretleri verildi.

Bundan birkaç hafta önce çıkan haberde Meizu Pro 5 akıllı telefonu Ubuntu Touch mobil işletim sistemiyle çalışır hâlde gösteren bir fotoğraf sızmıştı. Son olarak geçtiğimiz günlerde Çinli mobil cihaz üreticisi paylaştığı bir tweet ile MWC 2016’da kullanıcıları yeni bir cihazın beklediği müjdesini verdi.

Bildiğiniz gibi, normalde akıllı telefonlar, tabletler, 3D yazıcılar, elektronik okuyucular üreten İspanyol şirket BQ da bir diğer Ubuntu cihaz üreticisi olarak öne çıkmıştı ve şimdiye kadar iki ayrı Ubuntu mobil işletim sistemi yüklü cihazı; BQ Aquariz E4.5 Ubuntu Edition ve BQ Aquaris E5 HD Ubuntu Edition’ı tüketicilere sunmuştu.

Bu yıl Mobil Dünya Kongresi’nde BQ’nun en yeni cihazlarını ve dünyanın ilk gerçek Ubuntu Touch tabletini tanıtması bekleniyor. Söz konusu tablet geçen hafta Canonical tarafında duyurusu yapılan BQ Aquaris M10 Ubuntu Edition olmuştu. Meizu da fuarda bu Avrupalı üreticinin karşısına yeni bir Ubuntu mobil cihazıyla dikilmiş olacak.

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition mı geliyor?

Meizu Pro 5 Ubuntu Edition

Genel kanı Meizu Pro 5 akıllı telefonun gelecek Ubuntu Phone cihazı olmak için bir numaralı aday olduğu şeklinde. Meizu Pro 5’i özel kılan hangi nokta var? Bir kere, bu cihaz teknik özellikleriyle üst sınıf cihaz olma yeteneklerine sahip. 5.7 inç Full HD ekran, çift SIM kart desteği, 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza, 4 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve 5 megapiksel çözünürlüklü ön kamera gibi başlıca özellikleri bünyesinde bulunduruyor.

Ne var ki, Meizu MX4 Ubuntu Edition’ın 3100 mAh kapasiteli piliyle karşılaştırdığımızda Meizu Pro 5, 3050 mAh kapasiteli piliyle biraz daha az pil kapasitesine sahip. Ancak Exynos 7420 sekiz çekirdekli işlemci ve Mali-T760MP8 GPU gibi güçlü bir donanım paketine sahip olduğunu görüyoruz.

Canonical’ın MWC 2016’da varlığını hissettirecek şekilde yer alacağı söyleniyor. Dünyanın en popüler mobil işletim sisteminin geliştiricisi en yeni Ubuntu ürünlerini burada sergilemeyi planlıyor. Biz de bu ürünleri yakından deneyimleme ve izlenimlerimizi size aktarma fırsatına sahip olacağız.

İLGİLİ HABERLER