Teknoloji

Meizu MX6 temmuzda resmiyet kazanabilir

meizu mx6Meizu MX serisi, yine dedikodu değirmeninin çarklarını döndürmeye başladı. Serinin yeni üyesi MX6’nın 19 Temmuzda düzenlenecek bir etkinlikle tanıtılacağı söyleniyor. Meizu’nun akıllı telefon serileri biraz karıştığı için MX6’ya ne kadar ihtiyaç olduğu sorusu kısa süre içinde akıllara geliyor.

Meizu, geçtiğimiz yıl üst segmente yönelik iki akıllı telefonun duyurusunu yapmıştı. Bu telefonlardan biri 5.5 inç ekran ve MediaTek Helio X10 işlemci barındıran ve haziran ayının sonunda tanıtılan MX5’ti. 5.7 inç ekran ve Samsung Exynos 7420 işlemciye sahip PRO 5 ise kasım ayında görücüye çıkmıştı.

Geçtiğimiz nisan ayında tanıtılan MediaTek Helio X25 işlemcili PRO 6 ise 5.2 inç ekran barındırıyor. PRO serisinin tahmin edilenden önce yenilenmesi ve ekran boyutunun önemli ölçüde küçülmesi, MX6’ya ihtiyaç olup olmadığı sorusunun sorulmasına neden alıyor.

Meizu MX6 Helio X20 işlemciyle gelecek

Dedikodulara göre, 5.5 inç ekranlı Meizu MX6, MediaTek Helio X20 işlemci barındıracak. Bu işlemciye 3 veya 4 GB RAM ile 32 veya 64 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Cihazın 20.7 megapiksel çözünürlüklü arka kamerasını ise 8 megapiksel çözünürlüklü ön kamera tamamlayacak.

Kısacası Meizu MX6, PRO 6’ya göre daha büyük bir ekrana, ancak daha az güçlü bileşenlere sahip olacak. Bu dedikoduların gerçek olup olmadığı ise önümüzdeki ay görülecek.

İLGİLİ HABERLER