Ulaşım

Meizu otomobil üreticisi Geely tarafından satın alınıyor

meizu geely

Bünyesinde Volvo, Lotus ve Polestar gibi markaları da barındıran Çinli otomotiv devi Geely, şimdi de Meizu ile mobil cihaz pazarına giriyor. Çin kaynaklı haberlere göre, Geely Meizu’yu satın almaya hazırlanıyor.

Meizu neredeyse 20 yıldır telefon üretiyor. Ancak şu sıralarda şirket için işler çok da iyi gitmiyor. Değerlendirme çalışmalarının sürdüğü belirtilirken, Geely’nin ilk mobil cihazlarını 2023’ün birinci çeyreğinde çıkaracağı söyleniyor.

Geely’nin mobil cihaz endüstrisine olan ilgisi bir sır değil. Otomobil üreticisi, bundan kısa bir süre önce bu hedefleri doğrultusunda Xingji Times isimli ayrı bir şirket kurmuştu. Buraya ZTE, Xiaomi ve Oppo’dan yöneticilerin transfer edildiği de biliniyor.

Geely şirketler grubunun başkanı Li Shufu, mobil cihazları yazılım inovasyonunun bir aracı olarak görüyor. Kullanıcıların mobil cihazlarda hazır olan teknolojileri kısa süre içinde deneyimleyebildiğini belirten Li, aynısını otomotiv sektöründe de gerçekleştirmeyi istediklerini dile getirdi.

Geely’nin telefon üretimi için bir iş ortağı aradığı belirtilirken, öne çıkan seçenek de Foxconn oluyor. Tüm Ar-Ge sürecinin şirket bünyesinde yapılacağı ve bunun da satın alma kararında etkili olduğu konuşulanlar arasında yer alıyor.

Geely tarafından satın alınmak üzere olan Meizu, şu sıralarda yılda 1 milyon cihaz satıyor. Şirket bundan birkaç yıl önce 20 milyon seviyesini görmüştü. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip kamera modüllerinin sınırlı kapasitede üretilmesi ve başarısız pazarlama kampanyaları, Meizu’yu olumsuz etkileyen sorunlar olarak öne çıkıyor. Geely’nin imkanlarını Meizu’ya neler sağlayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER