Teknoloji

Meizu akıllı telefon pazarından çıkıyor, tamamen yapay zekâ çalışmalarına odaklanıyor

meizu akıllı telefon

Meizu akıllı telefon pazarından çekileceğini açıkladı. Çinli otomotiv markası Geely’nin çatısı altında faaliyet gösteren şirketten yapılan açıklamada yapay zekânın gelecek olduğu ve tüm odak noktasının yapay zekâya kaydırılacağı belirtildi.

Weibo’da yapılan paylaşıma göre, FlymeOS ekibi, Open AI gibi küresel olarak mevcut LLM’yi (büyük dil modeli) kullanacak yeni AI terminal cihazları üzerinde çalışacak şekilde yeniden yapılandırılacak.

Meizu; Meizu 20 ve Meizu 21 amiral gemileri gibi FlymeOS 10 cihazlarıyla sorunsuz bir şekilde bağlanan, Polestar ve Lotus gibi Geely yapımı araçlara yönelik bir bilgi-eğlence sistemi olan Flyme Auto’yu duyurduğunda zaten çoklu terminal deneyiminin temel taşlarını atmıştı.

Xingji Meizu Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Shen Ziyu’ya göre; akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını yenileme süresi artık uzamış durumda. Bu süre hâlihazırda ortalama 51 ay, yani 4 yıldan fazla. Pazara katılan şirketler artık akıcılık, fotoğrafçılık ve yazılım özelliklerinde benzer performans sunuyor. Bu yüzden Meizu 21 Pro, Meizu 22 ve Meizu 23 serisi olmayacak.

Meizu mevcut akıllı telefon seçenekleri için destek sunmaya devam edecek

Yapay zekâ çağına uygun yeni bir mobil işletim sistemi 2024’te piyasaya sürülecek ve ilk yapay zeka özellikli donanım ürünü de bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek. Çin’deki çevrimdışı mağazalara erişim de dahil olmak üzere mevcut Meizu akıllı telefon modelleri için destek devam edecek. Şirketin son birkaç yıldır uluslararası sahnede yer almaması nedeniyle yurt dışı cihazlara destek konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

İLGİLİ HABERLER