Manşetler

Meizu 16 ve 16 Plus ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla geliyor

meizu 16s

meizu 16Pek çok akıllı telefon üreticisi, parmak izi tarayıcısını doğrudan telefonunun ekranına yerleştirmek için çalışıyor. Samsung gibi büyük şirketler henüz bu çalışmalarının meyvelerini alamasa da, Çinli akıllı telefon üreticileri işi kapmış gibi görünüyor. Meizu 16 ve 16 Plus, parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edildiği en yeni telefonlar olarak gözler önüne çıktı.

Meizu hâli hazırda Çin’de akıllı telefon pazarının ikinci sırasında yer alıyor. Şirketin yeni amiral gemisi telefonları 16 ve 16 Plus’ta parmak izi tarayıcısının ekrana entegre edilmesinin açtığı alan oldukça verimli kullanılmış. Alt çerçeveyi oldukça ince tutan Meizu, aynı reçeteyi üst çerçeveye de uygulamış. Böylelikle ortaya büyük ekranlı ve ince çerçeveli bir cihaz çıkmış.

Meizu 16 Plus

Her iki akıllı telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga seti bulunuyor. Bellek kapasitesi seçenekleri 6 ve 8 GB olarak değişirken, dahili depolama alanı seçenekleri de 64 GB’den 256 GB’ye kadar uzanıyor. Meizu 16’da 6 inç ekran bulunurken, 16 Plus’ta ekran boyutu 6.5 inçe çıkıyor. Küçük model enerjisini 3010 mAh kapasiteli pilinden alırken, büyük modelde pil kapasitesi 3640 mAh’a yükseliyor.

İki cihazın arkasında da 20 ve 12 megapiksel çözünürlüklü lenslerlerden oluşan bir kamera kurulumu bulunuyor. 3x kayıpsız yakınlaştırma yapabilen kurulumdaki lenslerden biri telefoto lens niteliği taşıyor. 20 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise ekranın üst çerçevesinde yer alıyor. Söz konusu kamera, portre modu desteği sunuyor. Telefonun arka kamerasının hemen altında flaş bulunuyor.

Meizu 16’nın 6 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanına sahip baz versiyonu Çin’de 2698 yuan (2083 TL) karşılığında satılacak. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip 16 Plus içinse 4000 yuan (3093 TL) ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER