Teknoloji

MegaUpload’dan sonra sıra RapidShare’a gelir mi?

MegaUpload‘un sunucularındaki verilerin, site yönetiminin sunucu masraflarını karşılayamaması nedeniyle bu hafta içinde silinmesi gibi bir durum söz konusu. Diğer dosya paylaşım servislerinde de yasal bir sorunla karşılaşmamak için alınan çeşitli önlemler mevcut. Hâl böyleyken şimdi dikkatlerin RapidShare AG’ye, MegaUpload’un en büyük rakiplerinden bir tanesine çevrilmesi ihtimâli bulunuyor.

WSJ’nin haberine göre RapidShare’ın kurucusu Christian Schmid dikkatini ABD devlet katında lobi faaliyetlerine verdi ve 2010’dan bu yana 600 bin doların üzerinde para harcayarak sitenin yasal bir dosya depolama servisi olduğunu ve telif hakkı ihlâli yapmadığını anlatmaya çalıştı. RapidShare avukatı Daniel Raimer gazeteye verdiği demeçte Schmid’in utangaç ve diğer insanları sevmeyen bir kişilik olduğunu belirtti. Raimer’in açıklaması MegaUpload olayının patlak vermesinin ardından Schmid’in medyaya demeç vermeyi reddetmesinin arkasından geldi.

RapidShare telif hakkı ihlâlinde bulunan dosyaları avlayan otomatik dosya kontrol sistemi çalıştırıyor. Ayrıca sürekli yasadışı içerik yükleyen kullanıcıları da siteden atıyor. Ne var ki, içerik sahipleri RapidShare’ı telif hakkına aykırı davranışlarla ilişkilendirmeye devam ediyor ve bu hareketlerini destekleyecek kanıtlar da ellerine geçiyor. Raimer, MegaUpload olayının ardından RapidShare’ın sisteminde herhangi bir değişiklik yapmadığını söylese de, şirket sürekli dosya yükleyenlere hediyeler ve ücretsiz üyelik verdiği teşvik programını kapattı.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER