Teknoloji

Mega ve Hollywood arasında işler kızışıyor

İnternetin popüler isimlerinden Kim Dotcom, Megaupload’un kapatılmasının ardından yeni servisi Mega’yı bu yılın ilk ayında faaliyete sokmuştu. Mega’nın da tıpkı selefi gibi Hollywood’daki büyük film stüdyolarının tepkisini çekeceği düşünülüyordu. Beklenen sonunda gerçekleşti, NBC Universal ve Warner Bros Google’dan Mega’yı arama sonuçlarından kaldırmasını istedi.

mega-kim-dotcom-200113

İki stüdyo da DMCA kapsamı altında Google’a gönderdikleri dilekçelerde Mega’da kendilerine ait telifli içeriğin barındırıldığını belirtti. Google sürekli kaldırma talepleri aldığı için bu duruma şaşırmak pek mümkün değil. Mega’nın kurucusu Kim Dotcom’un servisinin yasalara uygunluğu konusunda kendinden emin bir görüntü çizmesi işleri biraz daha ilginç hale getiriyor. Alt bağlantılara ek olarak, NBC Universal ve Warner Bros’un Google’dan Mega.co.nz ana sayfasını arama sonuçlarından çıkartmasını istemesi ana sayfada herhangi bir bağlantı bulunmadığı için işlerin giderek garipleşmesine neden oluyor.

Kim Dotcom ise iki büyük stüdyodan gelen taleplerden pek etkilenmişe benzemiyor. Kaldırma kurallarının sürekli olarak kötüye kullanıldığını ve DMCA zorunluluklarının içerik endüstrisi tarafından bilinmediğini söyleyen Dotcom, mevcut ABD yönetimini bu tarz hareketleri cesaretlendirmekle suçladı. Dotcom Mega’ya yönelik bir kaldırma kararının gelmesi durumunda bunun tüm içerik endüstrisine yönelik olacağını sözlerine ekledi.

İlgili >> TorrentFreak

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER