Teknoloji

Meg Whitman’a göre HP’nin bilgisayar birimine yeterince yatırım yapılmış değil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Göreve geleli sadece 6 ay olmasına rağmen Meg Whitman HP’ye damgasını vurmuş gibi gözüküyor. HP’nin 2012’ye ait ilk çeyrek rakamlarının açıklanmasının ardından yatırımcılara ve analistlere konuşan Whitman, şirketin yıllar içinde karmaşık ve hantal bir yapya büründüğünü, ayrıca bilgisayar birimine de yeterince yatırım yapılmadığını belirtti. Pazara girmekte çok defa geciktiklerini söyleyen Whitman yeniden öne geçmek zorunda olduklarını ifade etti. Bilgisayar birimindeki inovasyona HP Envy 14 Spectre Ultrabook’u örnek gösteren CEO, daha fazlasını yapmaları gerektiğini vurguladı.

Whitman, analistlerin tahmininden daha iyi geçen fakat HP için düşüşün devam ettiği ilk çeyreği ‘ gerçekten zor bir çeyrekti’ şeklinde tanımladı ve şirket olarak piyasadaki durgunluğa ve sabit disk sıkıntısı nedeniyle yaşanan maliyet artışının üstesinden pazar payı aracılığıyla gelen kâra odaklanarak gelmeyi düşündüklerini ifade etti. Bu düşünce, HP CFO’su Cathy Lesjak tarafından da görüşmede sık sık dile getirildi. Whitman, görüntüleme ve yazıcı biriminin azalan kârına da dikkat çekti ve HP’nin yazıcılar için azalan talebin farkına varması, fotoğraf için de analogtan dijitale geçişe yönelmesi gerektiğini belirtti.

HP’nin üretim hattını basitleştirmesi ve işletme modelini modernleştirmesi gerektiğini de dikkat çeken Whitman, şirketin sahip olduğu çok fazla sayıdaki ürünün satıştan desteğe kadar bir çok alanda gereksiz bir karmaşa yarattığını dile getirdi. Bu şekilde maliyetleri azaltarak inovasyona yatırım yapabileceklerini belirten Whitman, büyümek için tasarrufun önemini vurguladı. Şu anki ortamın HP için önümüzdeki yıllarda teknolojinin lideri olmak adına ‘ nesil boyunca bir defa gelebilecek bir fırsat ‘ olduğuna inandığını söyleyen Whitman, şirketin işlerin gidişatını değiştireceğine dair inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

İlgili – The Verge

 

İLGİLİ HABERLER