Teknoloji

Meerkat Facebook desteğine kavuştu

meerkat-logo-250315

Meerkat, Twitter ile arasına mesafe koymaya devam ediyor. Canlı yayın servisi, artık Facebook ile de birlikte çalışıyor. Söz konusu entegrasyon sayesinde Meerkat’te gerçekleştirilen canlı yayınların bildirimi doğrudan Facebook’ta paylaşılabiliyor. Daha da önemlisi, servise giriş yapmak için Facebook bilgileri de kullanılabiliyor. Facebook entegrasyonunu getiren güncelleme, adres defterinde tarama ve eşleme özelliğini de kullanıcılara sunuyor. Böylelikle Meerkat kullanıcıları, hızlı biçimde kendilerine bir takip ve izleyici ağı kurabiliyor.

Meerkat’e Facebook desteğinin eklenmesi, Twitter’ın Meerkat’in “social graph” erişimini kesmesine doğrudan bir yanıt niteliğinde. Geçtiğimiz mart ayında Meerkat popülaritesinin doruğundayken Twitter söz konusu erişimi sonlandırma kararı almış, böylelikle Meerkat kullanıcılarının Twitter hesaplarından hareketle bir takipçi listesi oluşturmasının önüne geçmişti. Kısa bir süre sonra kendi canlı yayın servisi Periscope’u görücüye çıkaran Twitter, Meerkat’in başarısını katlamayı başarmıştı.

Güncellemeyle birlikte popüler yayınlar uygulamanın ana sayfasına taşınırken, emoji desteği de kullanıcılara sunuldu. Facebook entegrasyonu ve Android uygulamasının Meerkat’e Periscope karşısında nasıl bir avantaj sağlayacağını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER