Manşetler

Canlı yayın uygulaması Meerkat Android’e geldi

meerkat-logo-250315

Periscope’un çıkışı Meerkat için şanssızlık oldu. Twitter bağlantılı canlı yayın yapma olanağı sağlayan Meerkat bu yılın SXSW etkinliğinde çıkış yapmış ve büyük ilgi çekmişti. Ancak kısa bir süre sonra Twitter’ın da aynı amaca hizmet eden Periscope’u çıkarmış olması Meerkat üzerinde olan ilginin Twitter’ın servisine kaymasına neden olmuştu.

Durum böyle olunca Meerkat, Android’e açılma ve Periscope’un henüz bulunmadığı bu ekosistemde önceden bulunarak avantaj yakalama yolunu seçti. Yayınlanan Android uygulamasıyla Meerkat dünyanın en popüler işletim sistemine Periscope’tan önce gelmiş oldu.

Meerkat Google Play Store’daki ilk gününde 100 bin ila 500 bin arasında bir indirme rakamına ulaştı. Uygulama için Türkiye mağazasında toplam 1500’ün üstünde yorum yapılmış ve uygulama ortalama 2.7 puan almış. Yorumlar ve puan çok yüksek değil, ancak uygulamanın henüz beta sürecinde olduğunu belirtmek gerekiyor. Olumsuz yorumlar ve düşük puanlar da muhtemelen beta olmasında gelen hatalardan ve sorunlardan kaynaklanıyor.

Twitter CEO’su Dick Costolo, şirketin en son bilanço telekonferans oturumunda Periscope’un ilk 10 gününde 1 milyon üyeye ulaştığını açıklamıştı. Twitter üzerinden canlı yayına imkan veren iki uygulama da ilk günlerinde merak etkeninin de katkısıyla yüksek momemtum yakalıyor. Ancak daha sonra ilginin düşmeye başlamasıyla birlikte grafiklerinde de eğim görünüyor.

Yine de, hem Periscope hem de Meerkat’ın gelecekte kararlı bir kullanım grafiği çizeceğini söylemek yanlış olmaz. Çünkü hem yayın organları, hem ünlüler hem de markalar neler olup bittiğini takipçilerine gerçek zamanda vermek istiyor, Meerkat ve Periscope gibi araçlar da bu amaca büyük hizmet ediyor.

İLGİLİ HABERLER