Teknoloji

MeeGo WeTab’e uygulama mağazası olmaksızın gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Neofonie’nin üretimi olan MeeGo tableti WeTab’in bu hafta içinde yurtdışında satışa çıkması bekleniyor. Bu tabletin iPad ve Android tablet kullanıcılarının alıştığı kullanıcı deneyimine sahip olması şimdilik biraz zor gibi görünüyor. WeTab’in geliştirilmesinden kısmen sorumlu olan 4tiitoo ekibinden bir üyeyle konuşan CarryPad’den Steve Paine 10 inç’lik tabletin piyasaya çıktığında herhangi bir uygulama mağazasıyla gelmeyeceğini öğrenmiş.

Intel’in geçtiğimiz hafta “altın sürümünü” yayınladığı AppUp da henüz MeeGo cihazlarını desteklemiyor, sadece Windows tabanlı netbook’lardan bu uygulama mağazasına erişmek mümkün. Öte yandan WeTab deneyiminin parçalarından birisi olan Android sanal makinesi için AndroidPIT tarafından geliştirilmiş olan mağaza da satılacak olan ilk parti WeTab’lerde bulunmayacak. Neofonie WeTab’e OpenOffice, internet tarayıcısı, medya oynatıcısı ve e-posta uygulamasını önceden yükleyecek, ancak bunun ötesinde, WeTab’in nispeten daha kapalı bir kullanıcı deneyimi sunacağı tahmin ediliyor.

MeeGo’nun rakipleri gibi bir uygulama mağazasından yoksun olması bu işletim sisteminin lansmanı önündeki en büyük engeli oluşturuyor. Hatta Nokia’nın bu nedenle bu seneki Nokia World’e hiçbir MeeGo cihazı getirmediği tahmin ediliyor. Steve Paine WeTab’in sağlam ancak ağır olduğunu ve pilinin biraz video oynatma ve aynı anda birkaç sekme açarak internette gezinmeyle üç saatin biraz altına kadar dayanabildiğini belirtiyor.

İlgili – CarryPad

İLGİLİ HABERLER