Manşetler

MeeGo akıllı telefonuna ait hata raporunda 1.6 GHz Atom işlemci ve 21 Mbps HSPA+ ipuçları

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ortaya çıkan bir MeeGo hata raporu yakında çıkacak olan amiral gemisi niteliğindeki akıllı telefonla ilgili bazı ayrıntıları da ortaya koyuyor. Buna göre söz konusu cihazda 1.6 GHz’lik Intel Atom işlemci, 854 x 480 çözünürlüklü ekran, yakın alan iletişimi ve 21 Mbps HSPA+ desteği bulunacak.

Maemo forumununun kullanıcıları yonga referanslarını didik didik ederek uzunca bir donanım listesi çıkarmışlar. Belirtilen teknik özelliklerin arasında 1 GB RAM, 200 MHz hızında çalışan, 512 MB’lık atanmış bellekli,  ancak adı sanı belirtilmemiş bir grafik işlemci, HDMI çıkışı bulunuyor. ARM tabanlı işlemci taşıyan çoğu akıllı telefonun aksine Intel işlemcisiyle gelmesi beklenen bu MeeGo akıllı telefonunda 21 Mbps HSPA+ destekli Infineon XMM 6260 3G modem, WiFi b/g/n ve Bluetooth desteği sunan TI WiLink WL1271 yongası bulunuyor.

Broadcom BCM4751 GPS yongası, NPX Semiconductor PN544 NFC yongası ve Chipworks dijital pusula barındıran bu akıllı telefonda fiziksel kontroller için bir Toshiba giriş / çıkış kontrolörü de bulunuyor. Telefonun dokunmatik ekranla mı, ya da daha önce internete sızan Nokia N9 gibi fiziksel QWERTY klavye ile kontrol edilip edilmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Aslında söz konusu hata raporunda cihazın teknik özellikleriyle ilgili bazı kafa karıştırıcı noktalar da yok değil. Kayıtlar içinde USB klavye ve fare bağlantısından da söz ediliyor. Bu durum, sözünü ettiğimiz cihazı akıllı telefon ölçeğinden netbook ölçeğine yükseltiyor. Yine de, 854 x 480 çözünürlüklü bir ekran da netbook için küçük kaçacaktır. Ayrıca USB arabirim cihazlarını destekleyen akıllı telefonları da çok gördük.

Bir de sözü edilen bu MeeGo cihazının üreticisinin kim olduğu. Bir kısım bu teknik özelliklerin Aava Mobile’ın ikinci nesil akıllı telefon platformuna ait olduğunu söylerken, Nokia’nın MeeGo ekibinin de Intel tabanlı işlemciye sahip bir akıllı telefon geliştirmek için çalıştığı bilinmiyor. MeeGo’nun arayüzü üzünde son düzenlemeleri yapmakta olan Nokia MeeGo ekibinin bu cihazı MWC 2011’de tanıtılmak için hazır hâle getirmeye çalıştığı da gelen haberler arasındaydı.

İlgili – IntoMobile
İlgili – Maemo

İLGİLİ HABERLER