Teknoloji

Medium yenilenen web sitesiyle insanları yeniden blog yazmaya teşvik ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

medium-yeni-tasarim-081015

Medium, yeni özellikleri ve yenilenen tasarımıyla internette bir okuma ve yazma merkezi haline gelmeyi amaçlıyor. Medium’un yeni tasarımı San Francisco’da düzenlenen bir etkinlikle gözler önüne çıkarıldı. Yeni tasarım Twitter tarzı bahsetmeleri, başkalarının hikayelerinde adı geçen Medium yazarlarına bildirim göndermeyi, yeni yazım ve tasarım araçlarını, tavsiye yollarını beraberinde getiriyor.

Tasarım değişikliğiyle birlikte Medium, içerik sahipleri ve okuyucular için bir tür sosyal ağ olarak yeniden konumlanıyor. Bundan böyle WordPress gibi başka servisler üzerinden Medium’a içerik göndermek mümkün olacak. Buna ek olarak, Medium’a kişisel bir alan adı kaydedilebilecek. Böylelikle kişisel bir web sitesi de, kendisine özgü tasarımını koruyarak, Medium’da yaşamaya devam edebilecek. Fusion, MSNBC, Travel + Leisure ve The Awl gibi yayıncılarla iş ortaklığına giden Medium, yazarlara ve yayıncılara marka ortaklıkları üzerinden para kazandırabilecek yeni araçlar sunacak. Medium’un yeni tasarım dilinin izleri güncellenen iOS ve Android uygulamalarında da görülebiliyor.

Medium, 2012’de Twitter’ın kurucularından biri olan ve Blogger platformunu geliştiren isimler arasında yer alan Evan Williams tarafından kurulmuştu. Kendisine özgü, garip bir noktada konumlanan Medium, insanların kendi içeriklerini paylaşması için temiz ve estetik bir platform imajı çizmişti. Böylelikle Medium’da çok sayıda üçüncü taraf yayıncıyı bünyesinde toplamaya başlamıştı. Ancak bu durum Medium’un konumuna ilişkin kafa karışıklığı yaratmış, Evan Williams da geçtiğimiz mayıs ayında “Medium bir yayıncılık platformu değildir.” açıklamasını yapmak zorunda kalmıştı.

Medium kendisini bir yayıncılık platformu veya yayıncı olarak nitelemek yerine orijinal içerik oluşturulabilecek ve paylaşılabilecek bir merkez olarak konumlamak istiyor. Williams’ın kafasında Medium, insanları Facebook ve Apple gibi şirketlerin giderek artan baskısından kurtaracak bir yapı niteliği taşıyor. Evan Willams’a göre, Medium web’in ilk zamanlarını hatırlatan ve insanların fikirlerini paylaştığı bir platform konumunda.

Medium, yeni tasarımıyla birlikte daha saf ve açık bir web felsefesini de duyurmuş oldu. İnsanların birbirleriyle sorunsuz biçimde iletişime geçebilecekleri ve fikirlerini yapılandırabilecekleri bir platformla yayıncılığı yeniden eğlenceli kılabileceklerini söyleyen Evan Williams, bu sayede herkesin oynamak için bir şansa kavuşacağını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER