Teknoloji

Medium Series ile Snapchat’ten esinlenenler kervanına katıldı

medium seriesSnapchat son zamanlarda neredeyse tüm uygulamaların ilham perisi hâline gelmiş durumda. Instagram’dan Tinder’a pek çok sosyal ağ, Snapchat’in fikirlerinden etkileniyor. Bu kervana kişisel yayıncılık platformu Medium da kayıtsız kalamadı. Medium Series adını taşıyan yeni özelliğiyle Snapchat Hikayeleri’nin yazılı versiyonunu sunuyor.

Ancak Series, Snapchat’in ve diğer platformların hikaye özelliğinden bir noktada ayrılıyor. Series ile yapılan paylaşımlar 24 saat sonra yok olmuyor. Aksine zaman içinde gelişiyor. Medium, yeni özelliğinin “sürekli bir hikaye”ye dönüşmesini istiyor. Şirket, hikayelerin afişlerle süslenmesini ve böylelikle anlatımlarının biraz daha kuvvetlenmesini amaçlıyor.

Kartlardan oluşan paylaşımlara yazı, resim veya GIF animasyonları eklenebilecek. Tıpkı Snapchat ve Instagram hikayelerinde olduğu gibi, kullanıcılar ekranın sağ ve sol kenarlarına dokunarak paylaşımlar arasında geçiş yapabilecek. Dileyenler takip ettikleri bir hikayenin yeni bölümünü görmek için bildirimleri aktif hâle getirebilecek.

ABD’de Demokratlar’ın başkan adayı olmak için yarışan Bernie Sanders ve Melinda Gates, Medium Series özelliğinin ilk kullanıcıları arasında yer alıyor. Özellik şu an için sadece Medium’un mobil uygulamaları üzerinden çalışıyor.

Medium Series ile dertlerine çare bulabilir mi?

Medium’un düzlüğe çıkmak ve orada kalmak için yeni ve taze bir fikre ihtiyaç duyduğu biliniyor. Şirket 2017’ye çalışanlarının üçte biriyle yollarını ayırarak başlamış, ardından birkaç hafta sonra abonelik servisinin duyurusunu yapmıştı. Series’in şirketin aradığı taze konsept olduğunu söylemek zor olsa da, sunuş biçiminin ilginçliğini kabul etmek gerekiyor. Bunun Medium’a aradıklarını getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER