Teknoloji

Medium güncellemesi paylaşımları zamanlama imkanı veriyor

medium

Twitter kurucularından Evan Williams’ın imzasını taşıyan yayıncılık platformu Medium, artık biraz daha akıllı. Servisi kullananlar artık kaleme aldıkları makalelerin yayın zamanını belirleyebilecek. Böylelikle kullanıcıların kendi oluşturdukları içerikler üstündeki kontrolü artmış olacak. Yayın zamanının programlanabilmesi sayesinde kullanıcılar yazılarını, okuma rakamlarının yüksek olduğu saatlerde dolaşıma çıkarabilecek.

Rakip yayıncılık platformlarının büyük kısmında söz konusu özellik bulunduğu için gerçekleştirilen hamleyi şirket adına bir “yakalama” şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır. Şirketten yapılan açıklamada, yayın zamanı programlama özelliğinin yaklaşık bir zaman aralığı verdiği ve paylaşımın belirlenen zamandan beş dakika önce veya sonra gerçekleştirilebileceği ifade edildi. Paylaşım zamanları ise kullanıcının bulunduğu konumun yerel saatine göre ayarlanıyor. Zamanlanmış paylaşımlar sadece saat özelinde gerçekleştirilmiyor. Uzun yıllar sonrasında yayınlanması istenen bir yazı için bile gerekli ayarlar şimdiden yapılabiliyor. Zamanlanmış paylaşımlar için kullanıcıların “Paylaş” butonunun yanında yer alan “Yayınla” ikonuna tıklamaları ve ardından “Zamanlanmış” seçeneğini işaretleyerek diledikleri tarihe dair bilgileri girmeleri gerekiyor. Geleceğe seslenmek isteyenlerin Medium tarafından sunulan bu yeni imkandan hoşnut kalacağını söylemek pek de yanlış bir önerme olmayacak gibi gözüküyor.

Süreli yayıncılar Medium ve Twitter hesaplarını bağlayabilecek

Platform tarafından yapılan duyurular sadece paylaşımların zamanlanması özelliğiyle sınırlı kalmadı. Medium, platformu üzerinde bir yayın yürütenlerin hesaplarını Twitter ile bağlayabileceğini açıkladı. Böylelikle yayıncıların platform üzerinde daha fazla takipçi kazanmasının da önü açılmış oluyor.

İLGİLİ HABERLER