Teknoloji

Medium ana sayfa düzenleme özelliğini tüm kullanıcılarına açıyor

medium ana sayfa duzenlemeMedium ana sayfa düzenleme özelliğini geçtiğimiz mart ayında abonelik servisiyle birlikte duyurmuştu. Şirket ilk etapta sadece abonelik servisine üye olanlara ana sayfalarını düzenleme imkanı vermişti. Bu özelliği yaklaşık iki ayın ardından tüm kullanıcılarına açan blog platformu, herkesin paylaşılan yazılardan Flipboard benzeri bir ana sayfa oluşturmasını mümkün kılıyor.

Kullanıcılar artık 50’den fazla kategori arasında tercih yaparak kendilerine özel bir ana sayfa oluşturabilecek. Söz konusu kategoriler arasında teknoloji, üretkenlik ve siyaset gibi başlıklar yer alıyor. Kategori seçimi hem masaüstünden hem de blog servisinin iOS uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Her başlıkta kullanıcılara dört ila altı hikaye gösterilecek. Kullanıcılar “Daha fazla” butonuna tıkladıklarında daha çok yazı görebilecek.

Medium ana sayfa düzenleme özelliğini yakında Android’e de getirecek

Medium’dan yapılan açıklamada, özelliğin kullanıcılara dağıtımının başladığı belirtildi. Blog platformu, ana sayfa düzenleme özelliğinin ve kişiselleştirilmiş ana sayfaların yakında Android uygulamasını kullananlara da sunulacağını açıkladı. Kişiselleştirilmiş ana sayfaların Medium’un trafiğine ve aktif kullanıcı sayısına nasıl bir etki yapacağını görmek içinse biraz beklemek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER