Teknoloji

Medium abonelik servisi ile yazarlara para kazandırmayı amaçlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

medium abonelikBlog platformu Medium abonelik servisinin duyurusunu sonunda gerçekleştirdi. Uzun süredir konuşulan servis için aylık 5 dolar ödemek gerekecek. Servisin kullanıcılara neler sunacağı ise şu an için tam olarak bilinmiyor.

Medium abonelik servisine dair detayları şimdilik açıklamış değil. Sadece servise katılan kullanıcıların ödedikleri paraların doğrudan yazarlara aktarılacağı biliniyor. Ancak bu aktarım da kısıtlı olacak gibi görünüyor. Medium, ilk birkaç ay içinde servise katılanların ödeyeceği tüm paranın yazar ve yayıncılara aktarılacağını, belirtti. Belirlenen zamanın dolmasının ardından bu paydan da kesinti yapılması şaşırtıcı olmayacaktır.

Medium zaman içinde abonelik servisine üye olan kullanıcılarına çeşitli özellikler sunacak. Yapılan açıklamada kullanıcıların özel hikayelere ulaşacağı belirtilirken, yeni arayüzle de ilk olarak abonelik servisindeki kullanıcıların tanışacağı ifade edildi. Aboneler, Medium’daki makaleleri çevrim dışıyken de okumak için kaydedebilecek.

Medium’un hamlesi biraz plansız bir girişim izlenimi veriyor. Reklam tabanlı gelir modelinin başarısız olmasının ardından hızlı biçimde abonelik modeline dönüş kararı alındığı düşünülünce bu plansızlık şaşırtmıyor.

Medium geçtiğimiz ocak ayında çalışanlarının üçte biriyle yollarını ayırmış ve reklamların dünyayı kötü biçimde etkilediğini savunarak reklam tabanlı gelir modelinden vazgeçmişti.

Medium abonelik servisini ilk etapta kısıtlı sayıda kullanıcıya açıyor

Medium kullanıcılarını abonelik servisiyle ilgili olarak bilgilendirmeye başladı. Ancak ilk etapta servise kısıtlı sayıda kullanıcı kabul edilecek. Bu kısıtlamanın ne zaman kaldırılacağı ise şu an için bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER