Teknoloji

MediaTek Snapdragon 888’e önümüzdeki çeyrekte yanıt verecek

mediatek mt6893

Qualcomm’un yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 888’i duyurmasının ardından gözlerin çevrildiği şirketlerden birisi de MediaTek oldu. Şirketin yeni amiral gemisi işlemcisinin çıkışıyla ilgili beklenen işareti CEO’su verdi.

Tayvan merkezli MediaTek’in CEO’su Rick Tsai, yeni amiral gemisi işlemciyi Çin Yeni Yılı’ndan önce duyurmayı hedeflediklerini belirtti. Bu da MediaTek’in Snapdragon 888’e yanıtının 2021’in ilk çeyreği itibarıyla hazır olacağı anlamına geliyor.

Tsai açıklamasında MediaTek’in yeni amiral gemisiyle ilgili olarak başka bir detay vermedi. Ancak daha önce çıkan haberlerde TSMC’nin 6 nm mimarisiyle MediaTek’in işlemcilerini üreteceği belirtilmişti. 5 nm mimarisiyle üretim yapan fabrikalar, Apple ve Qualcomm’un siparişlerinin üretimini gerçekleştirdiği için MediaTek’in 6 nm mimarisini tercih etmek zorunda kaldığı söyleniyor.

Bahsi geçen işlemcinin hâlihazırda benchmark testlerinden geçen MT6893 olması muhtemel görünüyor. Hem tek çekirdek hem de çok çekirdek performansıyla dikkat çeken yeni MediaTek işlemcisiyle ilgili olarak önümüzdeki dönemde yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER