Manşetler

MediaTek piyasanın en hızlı şarj çözümü Pump Express 3.0’ı tanıttı

mediatek

mediatekMediaTek hızlı şarj teknolojisinin yeni nesil versiyonu Pump Express 3.0’ı duyurdu. Şirket bunun piyasadaki en hızlı şarj çözümü olacağını iddia ediyor. Qualcomm’u QuickCharge teknolojisiyle rekabet edecek olan Pump Express 3.0, MediaTek’in iddiasına göre ve her ne kadar pil kapasitesi için bir referans değer verilmemiş olsa da, akıllı telefonunuzun pilinin sadece 20 dakika içinde yüzde 0’dan 70 seviyesine şarj edilmesini sağlayacak. Bu, LG G5’in pilini 0’dan yüzde 85’e 35 dakika içinde şarj ettiği belirtilen QuickCharge 3.0’dan daha hızlı olduğu anlamına geliyor.

Pump Express 3.0 USB-C güç iletim sistemi üzerinden doğrudan şarj imkanı veren ilk hızlı şarj çözümü olma özelliği taşıyor. Yani, gücü doğrudan adaptörden pile göndererek ve şarj devresini atlayıp aşırı ısınmanın önüne geçerek akıllı telefonları daha hızlı şekilde şarj edebilecek. MediaTek Pump Express 3.0’ın bu yıl bitmeden önce Helio P20 işlemcili akıllı telefonlarda sunulacağını söylüyor.

Sony, Lenovo, Huawei, HTC, Meizu ve benzeri şirketlerin MediaTek işlemcili akıllı telefonlarını piyasada görüyoruz. İlerleyen aylarda çıkacak ve Türkiye piyasasına da giriş yapabilecek Helio P20 işlemcili akıllı telefonlar hızlı şarj özelliğin avantajlarından fazlasıyla yararlanacaktır.

İLGİLİ HABERLER