Manşetler

MediaTek Helio P70 orta segment için gelişmiş yapay zekâ vadediyor

mediatek helio p70

MediaTek‘in yonga setleri, özellikle Asya’da piyasaya çıkan pek çok giriş seviyesi ve orta segment telefonda kullanılıyor. Ancak Çin ve Hindistan’da Qualcomm‘un orta segment işlemcilerini taşıyan telefonlarla eskiye kıyasla daha sık karşılaşılıyor. MediaTek Helio P70 ile orta segmentte kızışan rekabette avantaj kazanmayı amaçlıyor.

Helio P60‘ın halefi olan Helio P70, P60’ın küresel başarısını sürdürmeyi hedefliyor. Nokia 5.1 Plus, Oppo F9 ve F9 Pro gibi akıllı telefonların kalbinde yer alan P60, gösterdiği performansla olumlu yorumlar almıştı.

MediaTek’in duyuru zamanlaması, bazı karşılaştırmaları yapmayı da kolaylaştırıyor. Qualcomm da orta segment cihazlar için hazırladığı en yeni işlemcisi Snapdragon 675‘i hafta içinde duyurmuştu. İki işlemci kağıt üzerinde karşılaştırıldığında birbirlerine oldukça benzer bir performans sergileyecekleri görülüyor.

Snapdragon 675 gibi, Helio P70 de gelişmiş yapay zekâ uygulamaları için destek sunuyor. “Hızlı, akışkan ve eğlenceli” bir oyun deneyimi vadeden P70, kamera konusunda da cihaz üreticilerinin önüne daha fazla seçenek çıkarıyor.

MediaTek Helio P70 taşıyan akıllı telefonlara 32 megapiksel çözünürlüklü kameralar yerleştirilebilecek. Buna ek olarak, 24 ve 16 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan kamera modüllerini cihazlara yerleştirmek de mümkün olacak.

TSMC’nin 12 nm. FinFET mimarisi üzerine inşa edilen Helio P70, verimlilik üzerine de odaklanacak. MediaTek’ten yapılan açıklamaya göre, P70 performans ve verimliliği bir arada sunacak.

Sekiz çekirdekli MediaTek Helio P70, performans odaklı Cortex-A73 ve tutumlu Cortex-A53 çekirdeklerinin birleşiminden oluşuyor. Bu işlemcinin performansının P60’a kıyasla yüzde 13 daha fazla olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER