Teknoloji

MediaTek Helio P40 ve P70 ile orta sınıf cihazlara yeni seçenekler sunuyor

mediatek helioMediaTek, mobil bileşen pazarının önemli oyuncuları arasında yer alıyor. Özellikle Asya pazarında oldukça iyi tanınan şirket, Apple sayesinde bilinirliğini iyiden iyiye artıracak gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirketin yeni iPhone’larında kavgalı olduğu Qualcomm’un yerine MediaTek’in modem yongalarını kullanması bekleniyor. MediaTek Helio serisindeki yonga setlerini artırmak için de çalışmalarını sürdürüyor.

Şirketin orta segment telefonlar için geliştirdiği yeni yonga setlerinin Helio P40 ve Helio P70 isimlerini taşıdığı söyleniyor. Gelen haberlere göre, her iki yonga seti de TSMC tarafından 12 nm. mimarisiyle üretiliyor ve yılın ikinci çeyreği itibarıyla hazır hâle gelmeleri planlanıyor.

Helio P40’ta sekiz çekirdekli bir işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemcinin dört adet 2 GHz hızında çalışan A73 ve dört adet 2 GHz hızında çalışan A53 çekirdekten oluşacağı belirtiliyor. 700 MHz Mali-G72 MP3 grafik işlemcisi de yonga setinin parçaları arasında yer alıyor. 32 megapiksel kamera ve 8 GB RAM desteği bulunan Helio P40, Cat 7 LTE bağlantısını da destekliyor.

Helio P70 yonga seti de Helio P40 ile hemen hemen aynı özelliklere sahip. Sadece bu yonga setinde 2.5 GHz hızında çalışan iki adet A73 çekirdeği bulunuyor. 800 MHz hızında çalışan Mali-G72 grafik işlemcisi ve 8 GB LPDDR4X RAM desteği de Helio P70’in özellikleri arasında sayılıyor. Helio P70’in tam ekranlı Xiaomi Redmi modellerinde ve Vivo, Oppo ve Gionee gibi üreticilerin telefonlarında kullanılabileceği belirtiliyor.

MediaTek Helio serisinin yeni üyeleriyle işleri yoluna koymayı amaçlıyor

Şirketin mobil yonga seti pazarındaki payı geçtiğimiz yıl yüzde 18’den yüzde 14’e gerilemişti. MediaTek Helio P40 ve P70 ile işleri yeniden yoluna koymayı amaçlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER