Teknoloji

MediaTek Helio P23 ve Helio P30 orta segment işlemciler duyuruldu

mediatek helio p23 helio p30Tayvanlı yongaset üreticisi MediaTek ikili VoLTE desteğine sahip iki yeni Helio yongasetin duyurusunu gerçekleştirdi. Helio P20’nin takipçisi olan yeni Helio P23 ve Helio P30 yongasetleri orta segment akıllı telefonlarda göreceğiz.

MediaTek’in Helio P23 ve Helio P30 yongasetleri gelecek çeyrekte çıkarması bekleniyor. Önceki sekiz çekirdekli CPU kurulumunu koruyan bu yeni yongasetlerin her ikisi de yükseltilmiş GPU ve modemlerle geliyor. Bunun doğrudan sonucu olarak, en son nesil Helio P serisi yongasetlere göre, hem grafik hem de ağ performansında gözle görülür iyileşmeler kaydediliyor.

Hem Helio P23 hem de P30 çift kamera desteği ve aynı zamanda 300 Mbps’ye varan indirme hızları desteğiyle birlikte sunuluyor.

Daha da detaya inecek olursak Helio P23, 13 megapiksellik iki kamera veya 24 megapiksellik tek kamerayı destekliyor. Helio P30 ise 16 megapiksellik iki kamera ya da 25 megapiksellik tek kamerayı destekliyor. Bunlara ek olarak, MediaTek üst sınıf Helio X30 yongasetindeki Imagiq 2.0 teknolojisini de bu yeni işlemcilerde sunuyor. Elektronik görüntü sabitleme (EIS) algoritmalarına, aynı zamanda gürültü azaltma ve otomatik pozlama değerleri uygulamaları gibi alanlara da getirilen güncellemeler bulunuyor.

Yeni modemlere gelecek olursak, Helio P23 ve P30’da yeni LTE Kategori 7/13 modem bulunuyor. Bu da 300 Mbps’ye kadar indirme ve 150 Mbps’ye kadar indirme hızlarını destekliyor. Bu yongasetler çift SIM ve çift 4G desteği, aynı zamanda ikili VoLTE ve ViLTE desteklerini de sunuyor. Böylelikle 4G VoLTE ve ViLTE’yi her iki SIM kartta da kullanmak mümkün hâle geliyor.

Saat hızları ve grafik işlemcileri bakımından, P23 ve P30 sekiz çekirdekli CPU mimarisine sahip. Dört performans odaklı çekirdek ve dört adet de güç verimliliği odaklı çekirdek bulunuyor. MediaTek GPU’yu da Mali-G71 olacak şekilde güncelledi. Bu da grafik performansına doğrudan etkide bulunuyor.

MediaTek, Helio P23 ve P30’un önümüzdeki çeyrekten itibaren cihazlarda yer almaya başlayacağını açıkladı. Yıl sonu veya gelecek yılın başından itibaren ülkemizde çıkacak bazı akıllı telefonlarda da MediaTek Helio P23 veya Helio P30 yongasetlerini görebiliriz.

İLGİLİ HABERLER