Teknoloji

MediaTek Helio M70 ile 5G kervanında yerini alıyor

Mobil iletişim dünyasında 2019’un en sık duyulacak terimlerinden birisinin 5G olacağını görmek çok zor değil. Hatta mobil işlemci ve cihaz üreticileri ile operatörler tarafından yapılan duyurular, şimdiden 5G’yi gündemin parçası hâline getirmiş durumda. Bu duyuruların en yenisi MediaTek’ten geldi. MediaTek Helio M70 adını taşıyan 5G uyumlu mobil yonga setini duyurdu.

5G destekli mobil yonga seti pazarının ilk üyeleri arasında yer alan Helio M70, farklı bağlantı teknolojilerini destekleyen çok modlu bir modem barındırıyor. MediaTek’in 5G destekli ilk yonga setini taşıyan mobil cihazlar, 2019 itibarıyla raflardaki yerini alacak.

MediaTek’in tercih ettiği ağ mimarisi sayesinde  Alt-6 GHz spektrum bandında çalışabilen Helio M70; 5G’nin yanı sıra 2G, 3G ve 4G bağlantılarını da destekleyen çok modlu bir modem taşıyor. 5 Gbps veri hızı ve 3GPP Rel-15’in yeni özellikleriyle uyumluluk da Helio M70’in özellikleri arasında bulunuyor.

Çoklu mod desteği sayesinde 5G şebekesinin olmadığı yerlerde, diğer şebekelerle uyum sağlanıyor. Böylelikle cihaz üreticilerine hatırı sayılır bir esneklik sunulmuş oluyor. Helio M70, daha sade tasarıma ve daha yüksek enerji verimliliğine sahip ürünler için de uygun bir ortam sağlanıyor.

MediaTek Helio M70 ile ilgili değerlendirmelerde bulunan MediaTek Kablosuz İletişim İş Birimi Genel Müdürü TL Lee, şu ifadeleri kullandı: “5G baseband uyumlu ilk yonga seti MediaTek Helio M70’in ticarileşmesi, tüketicilerin eksiksiz bir 5G deneyimi yaşama şansı etmesi anlamına geliyor. 5G ve yapay zekâ, gelecekte de endüstrinin büyüme motorları olmaya devam edecek. Mobil telefonlar ve akıllı yaşam cihazları, tüketicilere benzersiz deneyimler sunacak.”

İLGİLİ HABERLER