Teknoloji

MediaTek Helio G90 ve G90T ile oyun telefonlarını gözüne kestiriyor

mediatek helio g90

Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek, Helio G90 ve G90T adını taşıyan yeni amiral gemisi yonga setlerini duyurdu. Her iki yonga set de sekiz çekirdekli bir işlemci taşıyor. Bu işlemcide ARM Cortex-A76 ve A55 çekirdekler kullanılıyor. MediaTek’in yeni yonga setinde görsel yükü, 800 MHz hızı destekleyen Mali G76 GPU çekiyor. 10 GB LPDDR4x RAM desteği de Helio G90’ın özellikleri arasında yer alıyor.

G90 ve G90T, MediaTek’in oyun odaklı G serisinin ilk üyeleri olma özelliğini taşıyor. Her iki yonga sette de, MediaTek’in “HyperEngine” adını verdiği bir teknoloji mevcut. Bu teknoloji, akıllı telefonlardaki oyun performansını artıracak çeşitli özellikler barındırıyor.

HDR10 desteğine sahip olan G90 ve G90T, aynı zamanda akıllı bir ağ tahmin motoru taşıyor. MediaTek’ten verilen bilgiye göre, bu motor Wi-Fi bağlantı kalitesinin düştüğünü algılıyor ve LTE bağlantısını yedek bir güç olarak kullanıyor. Yeni yonga setlerde dokunmatik ekran kontrollerini daha tepkisel hâle getirecek “hızlı tepki motoru” da mevcut.

MediaTek Helio G90 ile oyun telefonlarının kalbine ulaşmayı hedefliyor

MediaTek, Helio G90 ve G90T ile Razer Phone 2 veya Asus ROG Phone 2 benzeri telefonların kalbinde kendisine bir yer bulmayı hedefliyor. Ancak bu tarz telefonlarda şimdiye kadar Qualcomm’un amiral gemisi yonga setlerinin tercih ediliyor. MediaTek’in öncelikli müşterisi olarak ise Redmi ve Nokia’nın giriş segmenti telefonları öne çıkıyor. MediaTek, yeni G serisiyle büyüyen akıllı oyun telefonu pazarından bir yer kapmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER