Teknoloji

MediaTek Helio G80 uygun fiyatlı oyun telefonlarına girecek

mediatek helio g80

MediaTek bir başka orta seviye oyun yongasını makul fiyatlı cihazlara özel CPU’lar ailesine ekledi. Söz konusu işlemci Helio G80 oldu.

Hatırlayanlar olacaktır, MediaTek daha geçen ay Helio G70’ü ürün yelpazesine eklemişti. Helio G80 ile, G70 ve geçen yıl çıkardığı üst sınıf G90 arasındaki boşluğu dolduruyor. MediaTek bütçe dostu ürünleri Helio yonga ailesi ürünleriyle kapsayacak biçimde farklı seçenekler sunmuş oluyor.

Performans açısından Helio G80, G90 serisinden daha çok Helio G70’e yakın duruyor ve Qualcomm Snapdragon 710 işlemcisine karşılık geliyor. 2 GHz hızında iki adet ARM Cortex-A75 çekirdek, 1.8 GHz hızında altı adet Cortex-A55 çekirdekle tamamlanıyor. Grafik performansı tarafında ise Helio G80, ARM’ın 950 MHz hızındaki Mali-G52 GPU’sundan destek alıyor. Bu alanda Helio G70’e göre çok küçük bir artış sunuluyor.

En fazla 8 GB LPDDR4 RAM desteği var. Helio G90’dan farklı olarak, G80’de daha yeni depolama birimlerinde gördüğümüz, daha hızlı olan UFS teknolojisi de bulunmuyor. Helio G80 en fazla 2520 x 1080 piksel çözünürlüklü ekranları destekliyor. Bu da çoğu bütçe dostu oyun telefonu için elverişli olabileceğini gösteriyor. 16 megapiksel çözünürlükteki iki veya 48 megapiksel çözünürlüklü tek bir kamerayı destekleyebiliyor. Video oynatma desteğine baktığımızda ise 30fps’de 2K ve 60fps’de 1080p’yi görüyoruz.

MediaTek Helio G80 daha iyi performans sunacak

Aynı zamanda MediaTek’in HyperEngine teknolojisi de mevcut. Bunun da toplam oyun performansını daha da ileri götürdüğü belirtiliyor. Helio G80’de öz kaynak yönetimi CPU, GPU ve belleği aynı anda, dinamik biçimde yönetmeye izin veriyor. Bu da daha iyi performans olarak karşılık buluyor. Gerçek hayata yansımasını ise G80’li telefonlar çıkmaya başladığında göreceğiz.

Helio G80’in özel bir APU barındırmamasına rağmen, MediaTek bu yonganın Google Lens, Smart Photo Albums, yüz tanıma, sahne tanıma, arka plandaki görüntüyü değiştirme veya sahte Bokeh efektleri ekleme gibi işleri de destekleyeceğini söylüyor.

MediaTek Helio G80, öncelikle Uzak Doğu’da piyasaya çıkacak akıllı telefonlarla tüketicilerle buluşacaktır. Ayın sonlarına doğru Barselona’da düzenlenecek MWC 2020’de bu işlemcilere sahip telefonları görebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER