Teknoloji

MediaTek’in yeni amiral gemisi işlemcisi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2’yi geçiyor

mediatek dimensity 9300

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden olan Tayvanlı MediaTek, zaman zaman dünyanın en büyük mobil çip markası unvanını da elinde bulunduruyor. Ancak şirket genel olarak, amiral gemisi sektöründe Qualcomm’un bir adım gerisinde kalıyor. Ne var ki, AnTuTu üzerinde çıkan bir sonuç, yakında çıkacak en son işlemcilerden MediaTek Dimensity 9200+’ın Qualcomm’un en yeni amiral gemisini geride bıraktığını gösteriyor.

Ünlü Weibo teknoloji hesabı @DCS’ye göre, MediaTek Dimensity 9200+’ın AnTuTu puanı 1,35 milyon puanı aşıyor. Bu, çipin ana rakibi olan Qualcomm Snapdragon 8 Gen2’yi geride bıraktığı anlamına geliyor. Snapdragon 8 Gen2’nin AnTuTu puanı ise yaklaşık 1,33 milyon olarak kaydedildi.

Bugüne kadarki en güçlü 5G çipi olan MediaTek Dimensity 9200+, TSMC tarafından üretilen 4 nm sürecini kullanıyor ve bir süper çekirdek, üç büyük çekirdek ve dört küçük çekirdeğe sahip. Cortex-A715, geçen yılki Cortex-A710’un bir güncellemesi olup, küçük çekirdekteki Cortex-A510 ise aynı kalıyor. MediaTek Dimensity 9200+’ın tüm performans çekirdeklerinin yalnızca 64-bit programları işlediğini belirtmek önemlidir.

İlginizi çekebilir

64-bit, daha fazla bant genişliğini destekleyebilir ve uygulama verimliliğini artırır. Çok iş parçacıklı 64-bit mimari, 32-bit mimariyle karşılaştırıldığında aynı görevi yerine getirir ve sıkıştırma ve açma işlemlerinde sırasıyla %92 ve %80 artış sağlar.

Ayrıca Dimensity 9200+ donanım düzeyinde ışın izleme ve değişken hızlı gösterim teknolojilerine sahip olup, yumuşak gölge, ayna yansıması ve kırılma gibi mobil ışın izleme efektlerini mümkün kılar.

iQOO Neo8 modeli, bu çipi tüketicilerle buluşturacak. MediaTek’in amiral gemisi çipi olan bu modelin, en erken mayıs ayında Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen2’siyle rekabet etmek üzere piyasaya sürülmesi bekleniyor. iQOO Neo8’den sonra, bu çipi kullanan başka amiral gemisi Android telefonlar da olacaktır. Ancak bu çipin Snapdragon çipleri kadar popüler olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Ne var ki, iyi bir performans sergilerse, bu durum Android telefonlar içinde iyi bir rekabet olacak ve fayda sağlayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER