Teknoloji

MediaTek’ten orta sınıf için yeni işlemci

mediatek dimensity 800
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MediaTek, Çin’in başkenti Pekin’de düzenlediği basın konferansında Dimensity 800 adını verdiği yeni işlemcisini duyurdu. 2020’de piyasaya çıkacak orta sınıf akıllı telefonlara güç verecek olan Dimensity 800, entegre bir 5G modem ile birlikte sunulacak.

Dimensity 800’ün bugün tanıtılan Oppo Reno 3‘te kullanılan Dimensity 1000/L’ye kıyasla daha uygun fiyatlı bir çözüm olacağı belirtiliyor.

MediaTek, şimdilik Dimensity 800’le ilgili fazla detay açıklamadı. Şirket, işlemci platformunun demosunun 2020’nin ilk günlerinde ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenecek CES 2020 fuarında yapılacağını belirtti.

Dimensity 800 taşıyan telefonların Kirin 800 ve Qualcomm Snapdragon 7 serilerindeki işlemcleri taşıyan telefonlarla rekabet etmesi bekleniyor. İşlemciye dair detaylar henüz açıklanmasa da, entegre modemin duyurusu daha önce yapılan Helio M70 olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 4.7 Gbps uydu-yer bağlantısı ve 2.5 Gbps yer-uydu bağlantısı hızına ulaşma kapasitesi bulunan Helio M70, hem bağımsız (Stand Alone) hem de bağımsız olmayan (Non-Stand Alone) şebekeleri destekliyor.

MediaTek Dimensity 800 taşıyan telefonlar ne zaman çıkacak?

Hâlihazırda bu modem sadece Dimensity 1000/L işlemcide mevcut. Dimensity 800’de ise dört adet Cortex A77 ve dört adet de Cortex A55 işlemci çekirdeği bulunuyor. MediaTek, yeni işlemcisiyle Cortex A76 taşıyan işlemcilere kıyasla yüzde 20 oranında performans ve pil ömrü artışı vadediyor.

Dimensity 800 taşıyan ilk telefonların ne zaman çıkacağı ise belirsizliğini koruyor. Ocak ayında bu grubun ilk üyelerinin tanıtılıp tanıtılmayacağı konusunda bir işaret verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER