Teknoloji

MediaTek 5G yonga setinin çıkışı için hedefini belirledi

mediatek 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

MediaTek, 2019’un ilk yarısına ait finansal sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Şirket aylık bazda yüzde 16.8, yıllık bazda ise yüzde 1.8 artırmayı başardı. Ancak toplantının öne çıkan noktası başka bir açıklama oldu. MediaTek, 5G yol haritasına dair önemli detayları kamuoyuyla paylaştı.

Şirketin CEO’su Cai Lixing, Helio M70 modem taşıyan 5G yonga seti örneklerinin teslimatına 2019’un üçüncü çeyreğinde başlayacaklarını belirtti. 5G yonga setin üretiminin başlaması içinse 2020’nin ilk çeyreği işaret ediliyor. Cai, bunun 5G devrimini yakalamak için uygun bir takvim olduğunu dile getirdi.

MediaTek’in 5G modemine dair detaylar daha önce paylaşılmıştı. Ancak şirket bu modemin yerleştirileceği yonga set konusunda pek fazla detay vermemeyi seçmişti. ARM mimarisiyle tasarlanan yonga sette Cortex-A77 işlemci ve Mali-G77 grafik işlemcisi olacağı biliniyor.

MediaTek 5G yonga seti için ilk müşterilerini bulmuş olabilir

MediaTek uzun süredir Oppo ve Vivo gibi markalarla çalışıyor. Bu markaların şirketin ilk 5G yonga seti müşterileri olması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER