Teknoloji

MediaTek 5G yarışına girmek için gün sayıyor

mediatek helio p22
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Huawei, Samsung ve Qualcomm, 5G modemlerle uyumlu çalışan işlemcilerini daha önce tanıtmıştı. Tayvanlı yonga üreticisi MediaTek de yakında bu gruba katılmaya hazırlanıyor. MediaTek 5G uyumlu mobil işlemcisini mayıs ayı sona ermeden tanıtacağını açıkladı.

MediaTek tarafından hazırlanan duyuru görselinde yeni işlemcinin akıl ve hızı buluşturacağı belirtiliyor. Bu görselde duyuru tarihi konusunda kesin bir bilgi verilmese de, mayıs ayı ifadesi belirgin biçimde yer alıyor. Bu da yeni işlemcinin mayıs ayı sona ermeden tanıtılacağı anlamına geliyor.

mediatek 5gHelio P70, daha önce şirketin 5G platformu olarak duyurulmuştu. Ancak şimdiye kadar bu işlemcinin kullanıldığı bir telefon duyurulmuş veya satışa sunulmuş değil. Bu yeni yonga setinde yerleşik bir 5G modemin bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor. Şirketin bahsettiği duyurunun Helio P70’in resmi duyurusu olabileceği de konuşuluyor. Yine de, 2019 sona ermeden MediaTek’in 5G işlemcisini taşıyan bir telefonun piyasaya sürülmesi ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtmek gerekiyor.

MediaTek 5G ile birlikte yapay zekâ konusuna da ayrı bir önem veriyor. 12 nm. mimarisiyle üretilen Helio P90‘da yapay zekâ hesaplamalarında gigabitlik hızlara ulaşabilen bir yapay zekâ işlemcisi bulunuyor. MediaTek’in 5G işlemcisinin de aynı yapay zekâ performansını sürdürmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER