Teknoloji

MediaTek 5G’yi daha geniş kitlelerle buluşturacak

mediatek 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

İlk 5G cihaz dalgasının hedef kitlesinde sadece üst segmentte konumlanan cihazlar bulunuyor. Ancak MediaTek bu durumu değiştirme konusunda kolları sıvamış durumda. Şirket, uygun fiyatlı akıllı telefonları da 5G ile buluşturmayı amaçlıyor. MediaTek 5G uyumlu yeni işlemcileriyle daha alt segmentte konumlanan cihazlarda da makul bir performans eşliğinde 5G desteği sunmayı hedefliyor.

MediaTek’in Integrated 5G adını taşıyan yonga seti, şirketin M70 5G modemiyle ARM’nin Cortex-A77 işlemci çekirdeğini ve Mali-G77 grafik işlemcisini birleştiriyor.

MediaTek’in yongaları, orta segmentte ve giriş sınıfında konumlanan cihazların en önemli dayanak noktaları arasında bulunuyor. Bu gruptaki telefonların tercih edilmesinde en önemli faktör olarak fiyat öne çıkıyor. 7 nm. mimarisiyle üretilen 5G destekli yonganın güç verimliliği ve hızın makul bir karışımını sunması öngörülüyor. Şirketin 5G uyumlu işlemcisinin sonbahar itibarıyla üreticilere ulaştırılması bekleniyor. Bu işlemciyi taşıyan telefonların piyasaya çıkışı içinse 2020’nin başları işaret ediliyor.

5G donanımı üreten şirketlerin sayısının azlığı, MediaTek’in çabasını daha da anlamlı kılıyor. Hâlihazırda Qualcomm 5G pazarının tartışmasız lideri gibi görünüyor. Samsung da 5G uyumlu yonga üretimi yapsa da, etki alanı Qualcomm kadar büyümüş değil. Intel 5G modem yongası üretmekten vazgeçerken, Huawei de şu sıralarda kendi sorunlarıyla boğuşuyor.

MediaTek 5G pazarına girmek isteyen, ancak Qualcomm’un çözümünü tercih etmeyen şirketlerin kapısını çalacağı ilk adres olabilir. Bu potansiyel etkinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER