Teknoloji

MediaTek 2020’de 5G açılımına hız verecek

mediatek 5g

MediaTek geçtiğimiz mayıs ayında Helio M70 5G modemini tanıtmıştı. Ancak şirket hâlâ tam teşekküllü bir 5G yonga set duyurusu yapmış değil. 7nm FinFET mimarisiyle üretilecek bu yonga set, Oppo ve Vivo’nun amiral gemisi telefonlarında kullanılacak.

Çin kaynaklı haberlere göre, Tayvanlı üretici yeni bir 7nm yonga set daha üretmeye hazırlanıyor. Ancak bu yonga set, diğerlerine göre daha uygun bir fiyata sahip olacak ve orta segment telefonlarda kullanılacak.

MediaTek’in yeni yonga setinin de Helio P70’in yerleştirileceği MT6885 ile aynı mimariye sahip olacağı belirtiliyor. Ancak MT6873 olarak anılan bu yonganın boyutunun küçüleceği ve böylelikle maliyetin aşağıya çekileceği söyleniyor. Büyük ölçekli üretimin başlangıcı için 2020’nin ikinci çeyreği işaret ediliyor. Bu da yonga setin üçüncü çeyrek itibarıyla cihaz üreticilerine dağıtılma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

MediaTek 50 milyon 5G yonga satmayı hedefliyor

MediaTek’in bu iki platformun geliştirme sürecini tamamladığı söyleniyor. Şirketin daha sonraki dönem için planladığı iki yonga sette ise TSMC’nin 6nm EUV mimarisine geçiş yapacağı iddia ediliyor.

MediaTek’in Ar-Ge çalışmalarını 2020’nin üçüncü çeyreğiyle birlikte tamamlaması ve geniş ölçekli üretime de 12 ay içinde başlaması planlanıyor. MediaTek, 2020’de 100 milyon yonga satmayı planlıyor. Yonga set satışlarının yarısını MT6885 ve MT6873’ün oluşturması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER