Teknoloji

MediaMarkt iş ortaklarıyla teknoloji toplumunun yol haritasını çizdi

mediamarkt beyaz eşya kampanyası

Bilgisayar pazarının farklı noktalarda duran dört önemli paydaşı MediaMarkt, Microsoft, Lenovo ve Intel‘in üst düzey yöneticileri, özel bir panelde bir araya geldi. MediaMarkt’ın ev sahipliği yaptığı panelde tüketicilere güvenli ve yüksek performanslı bilgisayarda doğru tercihin şifreleri verildi.

Panelin moderatörlüğünü MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım gerçekleştirdi. Panele Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, Intel META Perakende Satış Direktörü Ali Rıza Küçük ve Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu katıldı.

MediaMarkt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, panelin açılışında yaptığı konuşmada bilgisayarların gündelik yaşamın ayrılmaz bir parçası hâline geldiğini belirtti. Gökyıldırım, sözlerine şöyle devam etti: “Bilgisayar artık hem bir zorunluluk hem de eğlence ve keyif aracı. Teknolojik dönüşümde doğru yerde olabilmek adına daha güçlü, güvenli, hızlı, estetik ve yüksek performanslı cihazlara yönelmek gerekiyor. Biz de bugün her biri kendi alanında uzman olan iş ortaklarımızla bunun yöntemlerini konuşacağız.”

Gökyıldırım, MediaMarkt’ın iş ortakları Microsoft, Intel ve Lenovo ile birlikte düzenlediği kampanyalarla en ileri işletim sistemini, en gelişmiş işlemciyi yine en güvenilir bilgisayar markalarından biri ile teknoloji severlere sunduğunun altını çizdi.

Panele Intel adına katılan META perakende satış direktörü Ali Rıza Küçük ise şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizin 2023 hedefleri arasında bulunan dijital dönüşüm ve teknolojik ilerleme adına, kodlama, programlama, verinin işlenmesi ve analiz edilmesi, 3 boyutlu tasarım, yapay zeka, nesnelerin interneti gibi alanlarda üretici olabilmek; geleceği şekillendirmek adına çok önemli.”

Küçük, Intel olarak Türkiye’de kodlama çalışmalarına desteği sürdüreceklerini ve e-spor alanında gelişmeye devam edeceklerinin de altını çizdi.

Lenovo: Teknolojinin üreten tarafında olmalıyız

Lenovo Türkiye Genel Müdürü Emre Hantaloğlu ise şirket olarak kullanıcıların üreten tarafta olmasına yönelik yatırımlar yaptıklarını dile getirdi. Özellikle çocukların teknolojiyi öğrenmesi için çalıştıklarını söyleyen Hantaloğlu, TEGV ile Diyarbakır Ergani’de ve İzmir Gümüşpala’da “Tasarım ve Beceri Atölyesi” adı verilen teknoloji sınıfları açtıklarını hatırlattı ve 2020’de bu sınıfların sayısının artırmayı istediklerini belirtti.

Hantaloğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gençlere son teknolojiyi sunduğumuz oyun alanları yaratmayı da sürdürüyoruz. Beşiktaş Jimnastik Kulübü iş birliğiyle Vodafone Park’ta açtığımız “Lenovo Game On” oyun alanında en son teknolojileri sunuyoruz. Oyun pazarı tüm dünyada hızla büyürken, ülkemizde oyun geliştiricilerin desteklenmesi yönündeki yatırımlar tüketen tarafta değil üreten tarafta olmamıza büyük katkı sağlayacaktır.

Microsoft Ortadoğu ve Afrika Tüketici Kanalından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu ise teknolojinin tüm alanlarda güvenli kullanımı için çalıştıklarını belirtti. Gökoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Microsoft olarak misyonumuz bireylerin ve kurumların gücüne teknolojimizle güç katmak. Türkiye’de herkesin teknoloji ile beraber kendi potansiyelini keşfetmesi ve yetkinliklerini artırması temel hedefimiz. Teknolojiyi tüketiyoruz ama toplum olarak teknoloji ile bir şeyler üretme konusunda geride kalıyoruz. Bu da çok küçük yaşta eğitim ve bilgisayar kullanımı ile başlıyor. Türkiye’de internet kullanım oranı bugün yüzde 75, ancak yazılım ihracatımızın toplam ihracata oranı çok az. Genç nüfusumuz ve dinamik yapımızla teknolojiyi ne kadar erken yaşta iyi kullanırsak, o kadar hızlı fark yaratabileceğimize inanıyorum. Bilgisayar kullanımının artması ve yeni teknolojilerin yaygınlaşması için bu tip kampanyaları da birer araç, ülkemizin var olan potansiyelinin ortaya çıkması için önemli birer fırsat olarak görüyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER